Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 17 /15:57

Laimutės Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas: vos ištrūkusi iš stresinės aplinkos, mergaitė pradėjo juokauti, šukuoti mamai plaukus

Po ketvirtadienį įvykdyto teismo sprendimo perduoti Laimutei Stankūnaitei dukrą, jos advokatas Gintaras Černiauskas teigė nesitikėjęs, kad viskas pavyks taip gerai, o mergaitė, vos pasijutusi saugi, iš karto bus geros nuotaikos ir noriai bendraus, juokaus.
Laimutė Stankūnaitė ir Advokatas Gintaras Černiauskas
Laimutė Stankūnaitė ir jos advokatas Gintaras Černiauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Viskas puikiai pavyko. Iš anksto ruošėmės, konsultavomės su psichiatrais, nes galvojome, kad gal reikės mergaitei psichologo pagalbos, tačiau, vos ištrūkusi, kaip paaiškėjo, iš tos stresinės aplinkos, ji automobilyje iš karto pradėjo juokauti, kalbinti apsaugos darbuotojus, šukuoti mamai plaukus“, – 15min.lt sakė G.Černiauskas.

Jis patvirtino, kad vaikas buvo nuvežtas apžiūrėti pas medikus: „Norėjome įsitikinti, kad tikrai viskas yra gerai, kad nebūtų mergaitei kas nors padaryta prieš teismo sprendimo įvykdymą.“

Advokatas sakė, kad kelionė iš Klonio gatvės buvo filmuojama ir fotografuojama. Tikimės, kad netrukus vaizdo medžiagą galės išvysti ir 15min.lt skaitytojai.

G.Černiauskas patvirtino, kad, bent kol kas, jo misija šioje Garliavos istorijoje yra baigta.

NUOTRAUKAS, KURIOSE MATYTI IŠ KEDŽIŲ NAMŲ VAŽIUOJANTI MERGAITĖ, GALITE PAMATYTI ČIA

Papildyta 13.25 val. TV3 eteryje G.Černiauskas pasakojo, kaip vyko mergaitės perdavimas. Jis sakė, kad N.Venckienė buvo įsikibusi į L.Stankūnaitės dukrą, nenorėjo jos paleisti, todėl pareigūnams teko atplėšti teisėją, užlaužti rankas. Advokatas teigė, kad pareigūnai turėjo tam teisę, mat vykdydami teismo sprendimą pareigūnai turi teisę šalinti kliūtis.

Šiame įraše matyti, kaip L.Stankūnaitė su dukra ir advokatu važiuoja iš Kedžių namų.

VIDEO: Laimutės Stankūnaitės ir dukros kelionė iš Kedžių namų

 G.Černiauskas sakė, kad mergaitę iš pradžių paėmė už rankos vaiko teisių apsaugos darbuotoja, vėliau perdavė ją L.Stankūnaitei. Advokatas pripažino, kad vienu metu ir jis pats laikė mergaitę, mat vaikas jau gana didelis, sunku buvo vienai moteriai nešti jį.

Advokatas pakartojo, kad mergaitė atrodo linksma, bendrauja. „Ji jau kalba apie atostogas, pareiškė norą lankyti baseiną“, – sakė G.Černiauskas. 

Papildyta 14.00 val. N.Venckienė TV3 eteryje pateikė visai kitą versiją. N.Venckienė teigė, kad tuo metu, kai į kambarį įėjo pareigūnai, mergaitė buvo apsikabinusi jos kaklą. Tuomet, N.Venckienės teigimu, du pareigūnai pačiupo jos rankas ir užlaužė. N.Venckienė sakė, kad ne vaiko teisių apsaugos darbuotoja, o L.Stankūnaitė atplėšė nuo jos vaiką. Teisėjos teigimu, vaiką paimti turėjo teisę tik vaiko teisių apsaugos darbuotoja ir jokiu būdu negalėjo būti naudojama jėga. N.Venckienė taip pat pasakojo mačiusi, kad ant mergaitės buvo bandoma užmesti užklotą, kad ji nieko nematytų. N.Venckienė kategoriškai atmetė teiginius, kad ji trenkė pareigūnams. „Aš nežinau jokių pareigūnų sužalojimų“, – sakė ji.

N.Venckienė tvirtino, kad tiek mergaitė, tiek šeima patyrė psichologinę ir net fizinę privartą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius