Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimutės Stankūnaitės advokatas: Teismo sprendimas bus įvykdytas per savaitę. N.Venckienei siūloma gražiuoju mergaitę perduoti motinai policijos patalpose

Trečiadienį velionio Drąsiaus Kedžio dukros laikinajai globėjai Neringai Venckienei Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis įteikė patvarkymą, kuriuo informuojama, kad teismo sprendimas perduoti mergaitę biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei bus įvykdytas nuo balandžio 18 d. iki balandžio 26 d., bet kuriuo laiku nuo 6 val. iki 22 val.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas 15min.lt sakė, kad N.Venckienei siūloma gražiuoju, informuojant apie tai visas suinteresuotas puses – L.Stankūnaitę, vaiko teisų tarnybos atstovus, teismo sprendimą vykdančią antstolę Sonatą Vaicekauskienę, G.Černiauską, pranešti, kad ji perduos vaiką Kauno apskrities VPK patalpose.

„Jei šio pranešimo sulauksime jau pradėję vykdyti mergaitės perdavimo veiksmus, jis negalios“, – aiškino advokatas. Jis taip pat sakė, kad jei Venckų ar Kedžių šeimų nariai trukdys įvykdyti teismo sprendimą, jų veiksmai bus traktuojami kaip prievarta prieš mergaitę, pasipriešinimas pareigūnams. Už tai gali grėsti administracinė, baudžiamoji atsakomybė.

15min.lt primena, kad Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N.Venckienės globojamą jos velionio brolio Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukrą perduoti jos motinai, tačiau sprendimas iki šiol neįvykdytas. N.Venckienė teigia, kad mergaitė atsisako vykti pas motiną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius