Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 16 /09:45

Laimutės Stankūnaitės triumfas Kėdainiuose: jai sugrąžinta dukra

Penktadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas nusprendė, kad teisėjo Jono Furmanavičiaus ir kaunietės Violetos Naruševičienės nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio mažametė dukra turi gyventi su motina Laimute Stankūnaite.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė / BFL nuotr.

Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas Vitalijus Kondratjevas paskelbė, kad nėra jokių priežasčių neleisti L.Stankūnaitei auginti savo dukros. Teisėjo sprendimu atstatomos prigimtinės motinos teisės į vaiką.

Teismas įpareigojo laikinai savo brolio D.Kedžio dukrą globojusiai Kauno apygardos teismo teisėjai Neringai Venckienei grąžinti mergaitę motinai L.Stankūnaitei.

Į teismą N.Venckienė neatvyko, taigi jai teismo nutartis neįteikta.

Papildyta 9.40 val. Teismo sprendimu, L.Stankūnaitei dukra turi būti grąžinta per 14 dienų. Iki tol mergaitė kiekvieną dieną matysis su motina, kad prie jos priprastų.

Prie Kėdainių rajono teismo su plakatais stovėjo tik keli N.Venckienės šalininkai. Tarp jų buvo ir N.Venckienės pusę nuosekliai palaikantis kunigas altarista Jonas Varkala.

Iš teismo išskubėjusi apsaugos lydima L.Stankūnaitė tepasakė, kad džiaugiasi teismo sprendimu, jis, anot moters, teisingas.

15min.lt žiniomis, sužinojusi apie teismo sprendimą močiutė Laimutė Kedienė skubiai išsivežė dukterėčią iš pradinės mokyklos Garliavoje.

Anksčiau D.Kedžio šalininkų judėjimo lydere laikoma Audronė Skučienė teigė, kad jei teismas nuspręs mergaitę grąžinti L.Stankūnaitei, Garliavoje gali vėl rinktis protestuotojai.

N.Venckienė anksčiau teismo prašė atidėti šios civilinės bylos nagrinėjimą kol nebus baigta tirti vadinamoji Kauno pedofilijos byla. D.Kedžio sesers teigimu, ją nagrinėjant L.Stankūnaitei dar gali būti pareikšti įtarimai prisidėjus prie tariamo mažametės dukrelės tvirkinimo.

Šį prašymą Kėdainių rajono apylinkės teismas atmetė, Kėdainių rajono teismo pirmininkas V.Kondratjevas teigė, kad tyrimo medžiaga neduoda pagrindo sieti L.Stankūnaitę su šia baudžiamąja byla.

D.Kedžio pareiškimuose teisėsaugai ir jo filmuotoje medžiagoje teigiama, kad Andrius Ūsas kelis kartus tvirkino jo dukrą L.Stankūnaitės tėvų namuose Petrašiūnuose. Stasys ir Tatjana Stankūnai tai griežtai neigia.

Aukščiausiasis Teismas neseniai nusprendė perduoti Vilniaus miesto 2-ajam teismui iš naujo nagrinėti D.Kedžio dukrelės tvirkinimu kaltinto, paslaptingai žuvusio A.Ūso bylą.

Kėdainių teismas dar prieš pusantrų metų nutarė perduoti vaiką motinai, bet dėl kilusių masinių protestų Garliavoje sprendimas buvo pakeistas, D.Kedžio dukra palikta globoti N.Venckienei.

Neseniai postų neteko aukšti Policijos departamento pareigūnai paaiškėjus, kad liudininkas M.Žalimas žudynių išvakarėse pranešė departamentui apie D.Kedžio planuojamus nusikaltimus, bet policijos vadai apie tai neinformavo prokurorų.

N.Venckienė įsitikinusi, kad netikėtai atsiradęs liudininkas yra pedofilų klano intrigos, siekiant atiduoti mergaitę biologinei motinai L.Stankūnaitei. D.Kedys, N.Venckienė ir jų artimieji įtarė, kad A.Ūsas, teisėjas J.Furmanavičius ir nenustatytas asmuo, vardu Aidas, tvirkino ir prievartavo D.Kedžio dukrą bei jos pusseserę, V.Naruševičienės dukrą.

Įtarimai mažametės tvirkinimu buvo pareikšti tik A.Ūsui, kuris mirė (nuskendo griovyje) praėjusių metų birželį.

Kedžiai L.Stankūnaitę ir jos seserį V.Naruševičienę kaltino tuo, kad ji savo dukrą leido prievartauti iki šiol nenustatytiems pedofilams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius