Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laiške – įspėjimas apie naują D.Kedžio ataką

Drąsius Kedys vėl rengiasi išpuoliams. Dabar jo ar jo bendrininkų taikiniu gali tapti prokuroras ar Seimo narys. Laišką su tokiais teiginiais gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, praneša „Lietuvos rytas“.
D.Kedys
D.Kedys / TV3 nuotr.

Registruotas laiškas teisėsaugininkus pasiekė praėjusią savaitę. Jo autorius teigia, kad neseniai D.Kedžio iniciatyva susirinkę Kauno nusikaltėlių pasaulio šulai svarstė, kaip elgtis toliau. Esą kalbėta, kad įaudrintai visuomenei reikia naujo sukrėtimo, aptarta, kas galėtų tapti nauju žudiko taikiniu.

Svarstyti du variantai – vieni siūlė pasikėsinti į kurį nors su pedofilijos skandalu susijusį prokurorą, kiti – į Seimo narį. Buvo paminėtas Petras Gražulis.

Neatmetama, kad kažkas tokiu būdu gali bandyti klaidinti tyrėjus ir nukreipti juos ieškoti kitų nusikaltimo motyvų. Pagal šį laišką praėjusios savaitės pabaigoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti, rašo „Lietuvos rytas“.

Parlamentaras Petras Gražulis pareiškė nesuprantąs, kodėl jis galėjo būti pasirinktas taikiniu.Seimo narys P.Gražulis, vakar iš dienraščio išgirdęs, kad gali tapti D.Kedžio taikiniu, labai nustebo: „Pirmąkart tai girdžiu. Man tai naujiena.“

P.Gražulis svarstė, kad teisėsauga būtų pranešusi jam, jei turėtų duomenų, jog D.Kedys ką nors rezga prieš jį: „Tačiau nei trečiadienį vykusiame Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdyje, nei anksčiau generalinis prokuroras Algimantas Valantinas apie tai nieko neužsiminė. Be to, jeigu tai būtų tiesa, manau, man jau būtų paskirta apsauga.“

Parlamentaras taip pat pareiškė nesuprantąs, kodėl jis galėjo būti pasirinktas taikiniu.

D.Kedžio motina Laimutė Kedienė jau du kartus kreipėsi į Seimą, pareikšdama, kad P.Gražulis negali dalyvauti Teisės ir teisėtvarkos komiteto posėdžiuose, kai svarstomi klausimai, susiję su pedofilijos skandalu.

Teigiama, kad D.Kedys buvo susitikęs su P.Gražuliu ir prašė jo pagalbos tiriant dukters lytinio prievartavimo bylą, bet išgirdo, kad Seimo narį ir A.Ūsą sieja verslo reikalai.

Tuo tarpu teisėjo nužudymą tiriančių pareigūnų žvilgsniai vis labiau krypsta į Kauno nusikaltėlių pasaulį. Paaiškėjo, kad D.Kedžio santykiai su jo atstovais pastaraisiais mėnesiais buvo įtempti.

Jis ypač konfliktavo su naujuoju šio miesto nusikalstamo pasaulio vadeiva vadinamu Sauliumi Velečka, pravarde Agurkas. Pareigūnai turi duomenų, kad prieš kelis mėnesius D.Kedžio ir S.Velečkos ginčas vienoje kavinėje virto muštynėmis.

Kalbama, kad nuolat sportuojantis D.Kedys gerokai apdaužė Agurką. Šiam nespėjo padėti net asmens sargybiniai. Tokio pažeminimo naujasis nusikaltėlių šulas atleisti negalėjo. Esą jis D.Kedžiui skyrė baudą – 100 tūkstančių eurų. Nesusimokėjus grasinta nužudyti.

D.Kedys puikiai suprato, kad į Agurko ultimatumą negalima nekreipti dėmesio. Tačiau sumokėti paskirtą baudą buvo sudėtinga – prieš tragiškus įvykius D.Kedys buvo patekęs ir į finansinę duobę, nes Rusijoje dingo didelis kiekis jo siųstų kailių.

Pareigūnai svarsto, jog galbūt D.Kedžiui buvo pasiūlyta vietoj baudos sukelti tokį sąmyšį, kad niekam neberūpėtų Kauno apygardos teisme prasidėjęs Agurko gaujos narių teismas.

Be to, pareigūnai mažiau dėmesio galėtų skirti operatyviniams tyrimams, kuriuose S.Velečka įtariamas susijęs su keliomis žmogžudystėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius