-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LAT: Aukštaitijos siaurojo geležinkelio darbų byla apeliacinės instancijos teismui grąžinama nagrinėti iš naujo

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT), išnagrinėjęs kasacinę bylą dėl projekto „Siaurojo geležinkelio, kultūros paveldo ir turizmo objekto, plėtra 2009–2011 metais“ įgyvendinimo darbų pirkimo, nusprendė grąžinti bylą apeliacinės instancijos teismui nagrinėti iš naujo.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegija konstatavo, kad buvo pažeista Susisiekimo ministerijos teisė į tinkamą teismo procesą. Susisiekimo ministerija nebuvo įtraukta į bylą, nors jai yra pavesta įgyvendinti valstybės, kaip Viešosios įstaigos Aukštaitijos siaurojo geležinkelio dalininkės, turtines ir neturtines teises ir pareigas (ji yra likviduotos Panevėžio apskrities viršininko administracijos teisių ir pareigų perėmėja).

Kasacinis Teismas atkreipė dėmesį ir į tai, kad kyla poreikis į vieną sujungti dvi Apeliaciniame teisme planuojamas nagrinėti bylas: šią, Teismo grąžinamą iš naujo nagrinėti bylą dėl viešojo pirkimo procedūrų teisėtumo, ir apeliacine tvarka sprendžiamą viešojo intereso gynybos bylą, kurioje Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras siekia viešojo pirkimo sutarties, sudarytos tarp Panevėžio apskrities viršininko administracijos ir UAB „Pireka“ (konkurso laimėtojo) pripažinimo negaliojančia.

Kolegijos nuomone, šiose bylose ginčo šalys tos pačios, taip pat šios bylos saistomos tarpusavyje susijusiu reikalavimu: šalys abiejuose procesuose ginčijasi dėl tų pačių viešojo pirkimo procedūrų teisėtumo, kuris yra prielaida teismui pasisakyti dėl pačios viešojo darbų pirkimo sutarties.

Toks sujungimas, anot Lietuvos Aukščiausiojo Teismo, yra leistinas ir pateisinamas civilinio proceso koncentracijos ir ekonomiškumo principais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius