Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvija išduos Naujajai Zelandijai lietuvį Roką Karpavičių, kaltinamą narkotikų gabenimu

Latvija antradienį nusprendė išduoti Naujajai Zelandijai lietuvį Roką Karpavičių, kad jis būtų teisiamas dėl tarptautinio narkotikų gabenimo, žurnalistams pranešė prokuroras Maris Vilumas.
Antrankiai
Antrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

 

Pasak jo, Latvijos policija apie šį sprendimą netrukus informuos Naujosios Zelandijos pareigūnus, kurie turėtų atvykti parsigabenti R.Karpavičiaus. Latvijos prokuroro teigimu, ekstradicija turėtų būti įvykdyta per mėnesį.

Latvijos pasieniečiai Interpolo ieškomų asmenų sąraše esantį R.Karpavičių sulaikė 2011 metų gruodį Rygos oro uoste, iš kur lietuvis ketino skristi į Turkiją. Naujojoje Zelandijoje jis kaip įtariamasis tarptautiniu narkotikų gabenimu buvo ieškomas dešimt metų.

Latvijos Vyriausybės sprendimo reikėjo po to, kai Latvijos Aukščiausiasis teismas palaikė prokuroro sprendimą išduoti lietuvį Naujajai Zelandijai.

Pasak portalo nzherald.co.nz, lietuvis kokaino ir metamfetamino gabenimu apkaltintas 1999 metais. Tačiau tuomet 21 metų R.Karpavičiui pavyko išvykti iš Naujosios Zelandijos pasinaudojus suklastotu pasu.

Nors lietuvis nebuvo sugautas, pernai Oklando aukštajame teisme jis minėtas kaip centrinė pasaulinio narkotikų ir pinigų plovimo sindikato figūra.

Jis pirštų atspaudai rasti ant knygos, atgabentos iš Ispanijos į Oklandą, kurioje rasta narkotinės medžiagos LSD pėdsakų. Policijos pareigūnai taip pat įrašė jo pokalbius telefonu su Naujosios Zelandijos nusikalstamo pasaulio autoritetu laikomu Ronaldu Terrence'u Brownu.

Pastarasis prisipažino, kad į Naująją Zelandiją atgabeno narkotikų, kurių vertė siekė milijonus dolerių. Šis asmuo buvo nuteistas 11 metų laisvės atėmimo. Detektyvas, tyręs jo bylą, teisme liudijo, kad R.T.Brownas sumokėjo milijonus dolerių R.Karpavičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius