Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje bijoma kriminalinės krizės

Dėl ekonomikos sunkmečio vis daugiau žmonių prarandant darbus Latvijoje baiminamasi, kad gali kilti ne tik socialinė, bet ir kriminalinė krizė.
Bendra banko paskola įpareigoja tvirčiau už santuoką.
Antrankiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Šiandien surengtoje spaudos konferencijoje vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis sakė, kad mūsų šalyje pastebima kurioziška situacija: esą 2008 metais, kai pareigūnų atlyginimai kilo, kartu daugėjo ir nusikaltimų. O šiemet sumažinus atlyginimus nusikalstamumas sumažėjo 3 proc.

Tuo metu, kai mūsų teisėsaugos vadai džiaugiasi mažėjančiu nusikalstamumu, Latvijoje mušama pavojaus varpais, kad netrukus šioje šalyje gali kilti rimta kriminalinė krizė. Duodamas interviu „Dienas Bizness“ kriminalistas Andreisas Vilksas teigė, jog pagal racionalaus pasirinkimo teoriją tokiais kaip mūsų laikais nusikalstamo kelio pasirinkimas kai kurių žmonių yra laikomas racionaliu, praneša naujienų portalas biznews.lv.

Specialistas išvedė paraleles su praėjusio amžiaus trečiuoju ir ketvirtuoju dešimtmečiais, kai Didžiosios depresijos metu JAV smarkiai išaugo organizuotas nusikalstamumas. Būtent tuo metu iškilo ir iki šiol žinomi nusikaltėliai.

Ekspertas prognozuoja, kad Latvijoje per metus bus įvykdyta apie 50 tūkst. nusikaltimų. Jis teigia, kad tai bus ne tik vagystės ar plėšimai, bet ir žmonių bandymas neteisėtu būdu gauti bedarbio pašalpą, mėginimai išvengti mokesčių ir kt. Tačiau, A.Vilkso teigimu, bus ir žmonių, kurie ryšis agresyviems nusikaltimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius