Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 21 /14:36

Lauko tualete mergaitę pagimdžiusi ir palikusi ją mirtinai sušalti jurbarkietė išgirdo nuosprendį

Penktadienį Kauno apygardos teismo teisėjas Jurgis Kiškis paskelbė nuosprendį 23 m. jurbarkietei Renatai Lukoševičienei, kuri kaltinta lauko tualete pagimdžiusi mergaitę ir sąmoningai palikusi ją likimo valiai. Į fekalijas įkritęs kūdikis mirtinai sušalo. Moteriai skirta 10 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.
advokatė Jelena Smirnova ir nuteistoji Renata Lukoševičienė
Advokatė Jelena Smirnova ir nuteistoji Renata Lukoševičienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Papildyta 14.35 val.: Skara veidą užsidengusi nuteistoji nei prieš nuosprendžio paskelbimą, nei jį išgirdusi nieko nekomentavo. Jos advokatė Jelena Smirnova tvirtino nustebusi išgirdusi tokį teismo nuosprendį. Advokatė sakė, kad teisėjai neįvertino visų bylos aplinkybių ir pasidavė žiniasklaidos ir visuomenės spaudimui. „Kai byla paverčiama rezonansine, taip ir būna“, – sakė J.Smirnova.

Teisininkė sakė, kad šita istorija – nelaimingas atsitikimas. Esą pagimdžiusi moteris pati buvo vežama į ligoninę ir pakeliui vos nemirė. Medikus iškvietė artimieji. Kodėl R.Lukoševičienė nevažiavo gimdyti į ligoninę, J.Smirnova nenorėjo paaiškinti, tik pasakė, kad gimdymas prasidėjo nelauktai.

Per 20 dienų Lietuvos apeliaciniam teismui per Lietuvos apygardos teismą nuosprendį galima apskųsti.

15min.lt primena, kad buvo nustatyta, jog Jurbarko rajone esančios sodybos lauko tualete R.Lukoševičienė 2011 m. kovo 20 d. pagimdė sveiką mergaitę. Nuplėšusi bambagyslę, moteris į fekalijas įkritusia naujagime nepasirūpino. Po kelių ar keliolikos minučių kūdikis mirtinai sušalo.

Jurbarkietė buvo apkaltinta savo dukros nužudymu. Baigus ikiteisminį tyrimą, byla pradėta nagrinėti 2012 m. balandį. Teisiamosios prašymu, nagrinėjimas vyko uždaruose teismo posėdžiuose. R.Lukoševičienė nebuvo suimta, jai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius