Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krosnos miestelyje girtavusi kompanija net nepastebėjo tame pačiame name kilusio gaisro, kurio metu žuvo 54 metų vyriškis

Kovo 11-osios pavakarę, apie 17 valandą, kilus gaisrui Lazdijų rajono Krosnos miestelyje, liepsnose žuvo 54 metų namo savininkės sugyventinis Kęstutis Tulickas. Bandžiusi jį gelbėti 12 metų jaunesnė jo draugė Sonata Kirelytė apdegė veidą, bet po medikų apžiūros išleista į namus.
Vienas namo galas išdegė visas
Vienas namo galas išdegė visas / 15min.lt/Kęstučio Matulevičiaus nuotr.

Pasak įvykio vietoje kalbinto Lazdijų rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyr. inspektoriaus Viktoro Gerasimovo, labiausiai tikėtina gaisro priežastis – neatsargus rūkymas lovoje. 

Tačiau neatmetama ir tyčinio padegimo versija, kad gaisrą galėjo sukelti žuvusysis K.Tulickas. 

Neatmetama ir tyčinio padegimo versija, kad gaisrą galėjo sukelti žuvusysis K.Tulickas

Į įvykio vietą iškviesti ir Lazdijų rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai. Atvyko ir vietos seniūnijos seniūnė Sigina Basevičienė. 

Iki kylant gaisrui kompanija, kurioje buvo namo savininkė Sonata Kirelytė, jos motina Ramutė Mažeikienė, 26-erių metų neįgalus brolis, į svečius atvykę namo šeimininkės sesuo bei buvęs R.Mažeikienės vyras, o taip pat – žuvusysis K.Tulickas, vartojo alkoholį. 

Aiškinamasi, ar prie stalo sėdėjusioje kompanijoje nebuvo ir daugiau asmenų. 

Gaisro metu žuvęs vyras – bedarbis, nevengė išgerti. Sugyventiniai buvo ką tik gavę socialines pašalpas. Prieš penkerius metus Sonatos motina R.Mažeikienė su neįgaliu sūnumi atsikėlė gyventi pas dukrą į Krosną. 

Kitame namo gale sėdėjusi kompanija gaisrą pastebėjo tik tuomet, kai gatve pravažiuojanti automobiliu moteris, pamačiusi pro stogą besiveržiančius dūmus, atlėkė į kiemą ir pradėjo šaukti: „Degat!”

„Sudėjau plastikinius langus, padėjau susitvarkyti buitį, o žentas mane vis grasino išmesti pro langą ir namus padegti. Mes sėdėjome, neslėpsiu, gėrėme, nes svečių buvo atvažiavę. O žentas prie stalo priekabių ieškojo, nes buvo visiškai girtas, tai nuvedėme į negyvenamą namo galą ir paguldėme. Tai jis grasino, kad ir mes ilgai nebaliavosime“, – įvykio vietoje liudininkų akivaizdoje pasakojo R.Mažeikienė. Ji neslėpė, esanti neblaivi.

Pasak ugniagesių, namas, kuriame kilo gaisras – dviejų galų. Viename, apmūrytame plytomis, gyveno visa S.Kirelytės šeima, kitas – medinis namo galas, buvo negyvenamas, čia buvo atkirpta elektra. Kompanija puotavo apmūrytame namo gale.

Žuvusysis K.Tulickas rastas negyvenamoje namo dalyje, gulintis lovoje, visiškai sudegęs. Pasak ugniagesių, liepsna plito staigiai – medinėmis sienomis į viršų, sudegė perdanga, stogas. 

Kitame namo gale sėdėjusi kompanija gaisrą pastebėjo tik tuomet, kai gatve pravažiuojanti automobiliu moteris, pamačiusi pro stogą besiveržiančius dūmus, atlėkė į kiemą ir pradėjo šaukti: „Degat!”

Gaisrą gesino Lazdijų ir Alytaus rajonų ugniagesių ekipažai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius