Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų seniūnijos seniūno Sigito Arbačiausko šuns padarytų randų istorija ritasi į teismą

Vidurvasarį prasidėjusi istorija tarp Lazdijų seniūnijos seniūno Sigito Arbačiausko ir jo aptarnaujamos seniūnijos Papalazdijų kaimo gyventojos Onos Varnelytės – vis dar be pabaigos.
Lazdijų seniūnijos seniūnas Sigitas Arbačiauskas
Lazdijų seniūnijos seniūnas Sigitas Arbačiauskas / 15min.lt/Vilmos Danauskienės nuotr.
Temos: 2 Lazdijai Šuo

Moteris dėl ją užpuolusio seniūno šuns kreipėsi teisinės pagalbos į valstybės finansuojamą advokatą. Teisme iš seniūno S.Arbačiausko O.Varnelytė už patirtus sužalojimus ir moralinę žalą siekia prisiteisti dešimties tūkstančių litų atlygį.

Seniūnas savo kaltės nejaučia ir teigia, kad buvusi pavaldinė tokiu elgesiu jį reketuoja.

Gydymas tęsiasi keletą mėnesių

Liepos 5-osios pavakarę tuomet seniūnijoje viešuosius darbus Bajoriškių kaime, kur yra ir paties seniūno šeimos gyvenamoji sodyba, kartu su kitais darbininkais dirbusią O.Varnelytę užpuolė atitrūkęs nuo grandinės seniūno šuo.

15min.lt/Vilmos Danauskienės nuotr./Papalazdijų kaimo gyventoja Ona Varnelytė
15min.lt/Vilmos Danauskienės nuotr./Papalazdijų kaimo gyventoja Ona Varnelytė

Sukandžiotus dilbį ir sėdmenis bei nuo šuns įkandimo likusius randus O.Varnelytė gydosi iki šiol – moteriai vis dar skiriamos kineziterapijos, masažo, gydomosios mankštos procedūros. Ji neslepia, kad po šio įvykio sutriko miegas, prireikė raminamųjų vaistų.

Tvarkė gyvenvietės aplinką

Aplinkybes, kuriomis nukentėjo moteris, abu istorijos dalyviai pasakoja vienodai. Tądien moteris dirbo Bajoriškių kaime, tvarkė seniūnijai priklausančios aplinkos teritoriją. Po darbo valandų ji su kitais darbuotojais atėjo į seniūno gyvenamąją sodybą Bajoriškių kaime – atiduoti įrankių, kuriais tvarkė aplinką.

Seniūnijos darbininkams būnant privačioje seniūno valdoje, ten buvęs pririštas šuo nutrūko nuo grandinės ir griebė moterį. Medikai O.Varnelytei konstatavo kąstines žaizdas dilbio ir sėdmenų srityse.

S.Arbačiauskas sako tuo metu pats namuose nebuvęs, tačiau telefonu sužinojęs apie įvykį, skubiai ėmęsis priemonių padėti moteriai: seniūno sūnus nuvežė moterį į Lazdijų ligoninę, kur jai buvo suleista vaistų nuo stabligės, sutvarkytos žaizdos.

„Aš iš savo pinigų ir vaistus nupirkau jai, jokių pretenzijų ji man nepareiškė, nežinau, kodėl ji dabar po redakcijas laksto. Kita vertus, nesuprantu, kodėl ji ėjo į mano privatų kiemą. Natūralu, kad geras šuo savo teritoriją gina“, – sakė seniūnas.

Seniūną kaltina likus abejingu

O.Varnelytė nesutinka su tokia seniūno pozicija. Esą S.Arbačiauskas iki šiol medikams nepateikė šuns būklę įrodančių dokumentų, skiepų paso. Be to, visiškai nesidomėjo jos sveikata, net neatsiprašė.

„Buvau įdarbinta viešiesiems darbams, man atlyginimas buvo labai svarbus. Po to, kai seniūno šuo mane sukandžiojo, aš negalėjau dvi savaites dirbti, praradau dalį atlyginimo. Iki šiol lankausi pas medikus, turiu nedarbingumo pažymėjimą, vartoju vaistus, man skiriamos įvairios reabilitacinės procedūros. Turiu visus tą įrodančius dokumentus.

Nenorėjau viešinti šios istorijos ar tampytis po teismus. Sakiau seniūnui – lai parūpina man, vienišai bedarbei malkų, pasirūpina mano namo aplinkos nušienavimu vasarą, atsiprašo, sumoka už vaistus man ir istorija būtų buvusi pamiršta. Tačiau jis net to nesugebėjo. Tai dabar susitiksime teisme, be dešimties tūkstančių litų atlygio aš nenusileisiu“, – sakė į redakciją kreipusis O.Varnelytė.

Advokatus finansuoja valstybė

Rugsėjo mėnesį O.Varnelytė, nesulaukusi, kaip pati sakė, jokių atsiprašymo ženklų iš seniūno S.Arbačiausko, kreipėsi į advokato Juozo Šilansko kontorą Lazdijuose.

Ši kontora yra laimėjusi Lazdijų rajono savivaldybės skelbtą viešąjį konkursą nemokamoms pirminės teisinės pagalbos paslaugoms teikti.

Įstatymu numatytiems asmenims, turintiems mažas pajamas, tokia teisinė pagalba teikiama nemokamai – ją finansuoja vietos savivaldybė iš savo biudžeto lėšų.

Iš socialinės pašalpos gyvenanti ir viena studentę dukrą auginanti O.Varnelytė patenka į sąrašą tų asmenų, kurie turi teisę gauti nemokamą pirminę teisinę pagalbą.

Advokatas J.Šilanskas, nemokamai konsultavęs moterį, nustatė, kad jai reikalinga antrinė teisinė pagalba (skundų teismui surašymui ir atstovavimui teisme) ir patarė kreiptis dėl tokios pagalbos nemokamo suteikimo.

Valstybė tokį advokatą O.Varnelytei skyrė. Atstovauti moterį už valstybės lėšas įpareigotas Alytuje gyvenantis advokatas Jonas Gintautas Valivonis.

Kalbintas teisininkas patvirtino, kad O.Varnelytę atstovauja jis. Tačiau būsimos bylos nagrinėjimo teisme baigties advokatas kol kas nesiėmė spręsti.

„Kaip suprantu, moteris dar gydosi. Kai gydymas bus baigtas, ji turėtų kreiptis į teismo medicinos ekspertus, kurių surašytos išvados apie sužalojimo pobūdį ir laipsnį bei kitos surinktos įvykio aplinkybės lems tolesnę proceso eigą“, – sakė J.G.Valivonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius