Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 12 09 /15:08

Latvijos pilietė prisipažino, kad tarp mandarinų veža keturis kilogramus kanapių

Gruodžio 7 d. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai savo mieste nutraukė narkotinių medžiagų tranzitą iš Ispanijos į Rygą. Moteriai už tokį gabenimą paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trim mėnesiams.
Narkotikai
Narkotikai / Šiaulių AVPK nuotr.

Pareigūnai turėjo veikti labai operatyviai. Gruodžio 7-osios popietę juos pasiekė informacija, kad netrukus į Šiaulius turi įvažiuoti iš Ispanijos atvykstantis mikroautobusas, kuriuo važiuoja narkotikus gabenanti kurjerė.

Už valandos po gauto pranešimo įtariamoji su dviem kelioniniais krepšiais jau buvo sulaikyta netoli Ginkūnų kapinių iš Šiaulių į Latviją vykstančiame taksi.

37 metų romų kilmės lenkų tautybės Latvijos Respublikos pilietė atsidūrė areštinėje, o dėl 4 kilogramų, įtariama, narkotinių medžiagų – kanapių, pateko į pareigūnų rankas.Pareigūnų užklausta, ar ji veža ką nors neleistino, sulaikytoji prisipažino, kad turi narkotinių medžiagų.

Kriminalistai iš mandarinais ir kitais maisto produktais prikimštų krepšių ištraukė keturis paketus su, įtariama, smulkintomis kanapėmis.

Jų vertė, paskaičiuota mažmeninės prekybos gatvėje kainomis, siektų apie 40000 eurų. Moteris šiuos paketus turėjo nugabenti į Rygą ir, manoma, už tai gauti jai pažadėtą atlygį.

Jai pareikšti įtarimai dėl narkotinių medžiagų kontrabandos ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų. Teismas, atsižvelgdamas į tai, kad moteris neturi ryšių su Lietuva, bet turi ryšių su užsienio šalimis, padarė išvadą, jog ji gali slapstytis nuo atsakomybės. Dėl to leido ją suimti trim mėnesiams.

VIDEO: Krepšiuose su mandarinais - kvaišalai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius