Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pro muitininkus su cigaretėmis mašinų slėptuvėse neprasmuko nei lenkas, nei suvalkietis

Savaitgalį Kybartų kelio poste muitinės pareigūnai dviem juos pergudrauti sumaniusiems vyriškiams sugriovė planus į Lietuvą iš Karaliaučiaus neteisėtai įvežti nemažą kiekį cigarečių.
Kybartų poste muitininkai konfiskavo daug cigarečių
Kybartų poste muitininkai konfiskavo daug cigarečių / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Šeštadienį su daugiau kaip 4 tūkst. pakelių kontrabandinių tabako gaminių pareigūnams įkliuvo iš Kaliningrado srities į Lietuvą vykstantis Lenkijos pilietis.

Apie 3 val. nakties lengvuoju automobiliu „Audi“ į Kybartų kelio postą atvykęs A.J. muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių, t. y. 2 pakelius cigarečių ir 1 litrą degtinės. Tačiau pagal Muitinės kriminalinės tarnybos informaciją detalų transporto priemonės tikrinimą atlikę posto ir mobiliosios grupės pareigūnai automobilyje aptiko įrengtas slėptuves su kontrabandinėmis cigaretėmis.

Automobilio durelių ertmėse, dujų balione, degalų bake įrengtose slėptuvėse buvo rasta nuo muitinės kontrolės paslėptų dviejų rūšių cigarečių be banderolių – 4100 pakelių (82000 vnt.) cigarečių „Denim“ ir 30 pakelių (600 vnt.) cigarečių „Golden Gate“. Kontrabandinių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau kaip 31 tūkst. litų.

Nemažas kiekis cigarečių buvo sulaikytas ir sekmadienio, naktį, kai muitinės pareigūnai patikrino Vilkaviškio rajono gyventojo V.V. vairuojamą lengvąjį automobilį „Volkswagen Passat“.

Nors iš Kaliningrado srities į Lietuvą vykstantis 25-erių vyriškis pareigūnams žodžiu deklaravo, kad gabena tik 2 pakelius cigarečių, detalaus automobilio tikrinimo metu automobilio degalų bake, dujų balione, durelių ertmėse ir dvigubame bagažinės dugne įrengtose slėptuvėse buvo surasta 3650 pakelių (73000 vnt.) cigarečių „Denim“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia beveik 28 tūkst. litų.

Už rūkalų kontrabandą vyriškiams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų, taip pat gabentos kontrabandos ir transporto priemonių konfiskavimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius