-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 05 /13:40

Lentvaryje ką tik įsigytą butą remontavęs vyras aptiko sprogmenį, evakuoti bendrabučio gyventojai

Netoli Vilniaus esančiame Lentvario miestelyje ką tik įsigytą butą remontavęs vyras sekmadienį aptiko į sprogmenį panašų daiktą. Policija įvedė planą „Skydas“, į įvykio vietą iškviesti „Aro“ išminuotojai, o bendrabučio, kuriame aptiktas sprogmuo, gyventojai evakuoti.
Įvykio vietoje Lentvaryje, Klevų al.
Įvykio vietoje Lentvaryje, Klevų al. / Įvykio liudininkų Vygando ir Aleksandro nuotr.

Skambučio apie daiktą, panašų į sprogmenį, rastą Lentvaryje, Klevų al., policija sulaukė sekmadienio rytą. Skambinęs vyras pranešė, kad remontuodamas neseniai įsigytą butą viename iš daugiabučių, jis aptiko daiktą, panašų į sprogmenį.

Į įvykio vietą atvažiavę policijos patruliai patvirtino, kad bute iš tiesų yra kažkas panašaus į sprogmenį – briketas su užrašu „trotilas“, laideliai ir, kaip įtariama, detonatorius.

Buvo įvestas planas „Skydas“, į įvykio vietą iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, greitosios pagalbos medikai, namas buvo aptvertas.

Į įvykio vietą iškviesti ir Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai, kurie turėjo nustatyti, kokį pavojų kelia radinys.

Kol buvo laukiama išminuotojų, pareigūnai evakavo dalį namo gyventojų – į lauką žmonės saugumo sumetimais paprašyti išeiti iš dviejų laiptinių. Kiek konkrečiai žmonių buvo evakuota, dar tikslinama. 

„Aro“ išminuotojai apžiūrėję radinį konstatavo, kad tai iš tiesų yra sprogmuo – trotilas, prie kurio buvo belikę prijunti prietaisą, čia pat kabančiais laidais galintį pasiųsti elektros impulsą į detonatorių.

Pirminiais duomenimis, bute rasta apie 800 gramų trotilo.

Sprogmenį pasiėmė pareigūnai.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius