Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Libanietis ir alžyrietis už kišenvagystes Lietuvoje kalės dvejus metus

Vilnius miesto apylinkės teismas už vagystes antradienį kalėti nuteisė du tarptautiniu mastu veikusius kišenvagius užsieniečius. Jie pataisos namuose praleis dvejus metus. Stambiausia jų Vilniuje įvykdyta vagystė – iš Baltarusijos piliečio bare pavogti daugiau nei 14 tūkst. eurų (daugiau nei 48,3 tūkst. litų).
Libanietis Malekas Mohammadas Kara ir iš Alžyro kilęs Mohamedas Hamdi.
Libanietis Malekas Mohammadas Kara ir iš Alžyro kilęs Mohamedas Hamdi. / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Libanietis 58-metų Malekas Mohamadas Kara ir 43 metų alžyrietis Mohamedas Hamdi buvo sulaikyti kovo mėnesio pradžioje Vilniuje.

Vasario 27 dieną į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi Rusijos pilietis 19-metis P.M. Jis pareiškė, kad, jam su draugais būnant įvairiuose Vilniaus baruose, iš jo striukės kišenės dingo 14,1 tūkst. eurų. Pinigai po 100, 200 ir 500 eurų buvo supakuoti į du paketus. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto vagystės.

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai per savaitę išaiškino nusikaltimą – jie nustatė, kad vagystė buvo įvykdyta prieš vidurnaktį viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ 22-ojo aukšto bare. Pareigūnai analizavo vaizdo įrašus ir juose pastebėjo užfiksuotus du asmenis. Policininkai įžvelgė, kad jie – į Lietuvą atvykę profesionalūs kišenvagiai. Per bare praleistas tik tris minutes vagys profesionalai spėjo iš be priežiūros paliktos, kabančios striukės vidinės kišenės pavogti minėtą pinigų sumą. Be to, prieš vagystę, jie puikiai įvertino aplinką ir parinko nusikaltimui palankią situaciją.

Įtariamuosius pareigūnai sulaikė sostinės pakraštyje. Kratų metų metu buvo surasta ir paimta daugiau kaip 17 tūkst. eurų, 3,6 tūkst. litų, 700 Lenkijos zlotų, apie 200 Latvijos latų. Be to, rasta Kinijos juanių, Vietnamo dongų.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kaip buvo įvykdyta vagystė – vienas iš įtariamųjų stebėjo aplinką, o jo bendras, priėjęs prie drabužių kabyklos stovo ir apsimesdamas, kad kabina savo rūbą, kita ranka mikliai išnaršė jau kabančius paltų, kailinių ir kitų drabužių kišenes. 

Vilniaus miesto apylinkės teismas paskelbė, kad abu užsieniečius pripažįsta kaltais dėl šios vagystės bei dar kitų vagysčių, įvykdytų restoranuose „Čili kaimas“ Vilniaus senamiestyje ir „Čili Kinija“ Ozo gatvėje. Šių vagysčių metu buvo pavogti pinigai, mobiliojo ryšio telefonas.

VIDEO: Didelę sumą pinigų pavogę įtariamieji

Abu vyrai turi leidimą gyventi Lenkijoje, anksčiau Lietuvoje nebuvo teisti. Libanietis ir alžyrietis nuosprendžio laukė būdami suimti. Abu užsieniečiai nelaisvėje laikomi nuo kovo, kuomet buvo sulaikyti įtarus nusikaltimu. Suėmime praleistas laikas įskaitytas į nuosprendžiu skirtą bausmės laiką. todėl jiems liko kalėti šiek tiek daugiau nei metai.

M.M.Kara teisėjo klausė, ar galės prašyti lygtinio paleidimo. Teisėjas atsakė, ka tai spręs pataisos namuose esanti Lygtinio paleidimo komisija.  

Tuo metu M.Hamdis teisėjui prieštaravo dėl, jo manymu, skirtos pernelyg griežtos laisvės atėmimo bausmės. Teisėjas sakė, kad jo paskelbtą nuosprendį per 20 dienų galima apskųsti Vilniaus apygardos teismui.

Lietuvos Baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 3 dalis numato, kad tas, kas pagrobė didelės vertės svetimą turtą arba pagrobė svetimą turtą dalyvaudamas organizuotoje grupėje, baudžiamas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Kratos metu pas nuteistuosius rastus pinigus teismas nukreipė trijų nukentėjusiųjų žalos atlyginimui. Po žalos atlyginimo likę pinigai bus konfiskuoti kaip nusikalstamos veikos rezultatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius