Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

​Lieplaukės šokiuose bendruomenės pirmininko išžagintos 17-metės nekaltybę teisėja įvertino 5 000 eurų

Telšių rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje Lieplaukės bendruomenės pirmininkas Vytautas Rumbutis pripažintas kaltu dėl nepilnametės išprievartavimo. Pagal teismo verdiktą, žagintojas nukentėjusiajai, iki užpuolimo neturėjusiai lytinių santykių, privalo pinigais atlyginti moralinę skriaudą, tačiau į kalėjimą bent kol kas nesės.
Verkianti moteris
Asociatyvinė iliustracija: verkianti moteris / 123FR nuotr.

Teismas Telšiuose išnagrinėjo seksualiniais nusikaltimais kaltinamo Lieplaukės bendruomenės pirmininko Vytauto Rumbučio bylą. Už tokį nusikaltimą nepilnametės atžvilgiu vyriškiui grėsė laisvės atėmimas iki septynerių metų, tačiau net bylą kuruojantis prokuroras prašė teismo palikti 59 metų žagintoją laisvėje.

Bylą išnagrinėjusi Telšių rajono apylinkės teismo teisėja Vitalija Liauzginienė į šį prokuratūros prašymą atsižvelgė, tiesa, skyrė kiek griežtesnę bausmę, nei pageidavo valstybės kaltintojas.

Dar neįsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu V.Rumbutis įpareigotas sumokėti nukentėjusiajai 5 tūkst. eurų moralinės žalos atlyginimą. Didesnę dalį šios kompensacijos – 3 tūkst. eurų, nuteistasis jau yra sumokėjęs. Likusius 2 tūkstančius eurų pirmininkas per pusmetį įpareigotas sumokėti dalimis.

Lemtingi šokiai bendruomenės namuose

Bylos duomenimis, 17-metė pagyvenusio vyro seksualinę prievartą patyrė 2015 m. sausio 16-ąją.

Tą vakarą Lieplaukės bendruomenės namuose vyko diskoteka.

Nukentėjusioji tądien šventė pusseserės gimtadienį, o vakare, jau būdama ganėtinai neblaivi, atvyko į šokius.

Vakarėlio įkarštyje šokėja „nulūžo“, todėl jos draugai nutempė ją ir paguldė pailsėti bendruomenės namų pagalbinėse patalpose.

Kaip tik tuo metu Lieplaukės bendruomenės pirmininkas V.Rumbutis kaitinosi tame pačiame pastate esančioje pirtyje. Vyriškis nutarė pažiūrėti, kaip vyksta diskoteka.

Manoma, kad pamatęs bėjėgiškos būklės nepilnametę, V.Rumbutis nesuvaldė pagundos ja pasinaudoti. Kalbama, kad iki šio gašlaus užpuolimo nukentėjusioji nebuvo turėjusi lytinių santykių.

Anksčiau teistas už vagystę

Be kompensacijos savo aukai V.Rumbutis sulaukė ir formalios teismo bausmės. Jos esmė – kol kas vyriškis paliekamas laisvėje.

Teismo nuosprendžiu V.Rumbutis pripažintas kaltu tiek dėl išžaginimo, tiek dėl seksualinio prievartavimo, tačiau paliktas laisvėje.

Teismo nuosprendžiu V.Rumbutis pripažintas kaltu tiek dėl išžaginimo (už tai kaltinamajam skirti 4 metai ir 6 mėnesiai laisvės atėmimo), tiek dėl seksualinio prievartavimo (bausmė – 4 metai).

Subendrinus šias bausmes apėmimo būdu, kai griežtesnė bausmė apima mažesnę, paskirtas galutinis 4,5 metų laisvės atėmimas. 

Nuteistojo atgaila pripažinta nuoširdžia, tai teismas įvertino kaip jo atsakomybę lengvinančia aplinkybe. Be to, V.Rumbutis apgailestavo ne tik žodžiais – iš anksto sumokėjo nukentėjusiajai dalį kompensacijos.

Teismo nuosprendžiu bausmė V.Rumbučiui iškart sumažinta trečdaliu, iki trejų metų nelaisvės. Galiausiai, realus bausmės vykdymas Lieplaukės bendruomenės pirmininkui atidėtas 2,5 metų.

Be to, V.Rumbutis įpareigotas bausmės atlikimo laikotarpiu ne tik nesibastyti po naktinius šokius, bet apskritai nuo 22 iki 6 val. neišeiti iš namų, neišvykti už gyvenamosios vietos be leidimo. Nuteistajam taip pat nurodyta 80 val. nemokamai pasidarbuoti valstybinėse globos ar rūpybos įstaigose.

Beje, teismo proceso Telšiuose metu paaiškėjo, kad 2011 metais V.Rumbutis jau yra teistas už vagystę. Tąsyk nuteistasis atsipirko tik viešaisiais darbais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius