Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva prašo Rusijos išduoti Romą Zamolskį

Penktadienį Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra išsiuntė ekstradicijos prašymą Rusijos Federacijos generalinei prokuratūrai, kuri nagrinės prašymą dėl Romo Zamolskio išdavimo Lietuvai.
Toks Romas Zamolskis buvo nufotografuotas 2013 metais
Toks Romas Zamolskis buvo nufotografuotas 2013 metais / Policijos departamento nuotr.

Kaip teigiama Generalinės prokuratūros išplatintame pranešime, Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai šį asmenį įtaria 2001 metais Lietuvoje padarius dvidešimt dvi nusikalstamas veikas pagal šiuo metu galiojančio Baudžiamojo kodekso 129 straipsnio 2 dalies 2, 5, 6, 7, 9, 10 punktus, 146 straipsnio 2 dalį, 178 straipsnio 1, 2 dalį, 180 straipsnio 3 dalį, 187 straipsnio 2, 3 dalį, 253 straipsnio 2 dalį, 259 straipsnio 1 dalį ir 300 straipsnio 2 dalį.

Priminsime, kad Lietuvoje jis kaltinamas aštuoniomis žmogžudystėmis, tarp jų ir policininkų bei inkasatorių. Slėpdamasis nuo policijos R.Zamolskis išvyko į Rusiją, pasikeitė vardą, pavardę, net savo slapyvardį, ir toliau žudė. Jis įtariamas dešimtimi užsakytų žmogžudysčių Sankt Peterburge, Maskvoje, Sverdlovsko srityje, taip pat kitais sunkiais nusikaltimais. 

44-erių R.Zamolskis buvo sulaikytas Jekaterinburge. „Mes turėjome operatyvinės informacijos, kad nusikaltėlis yra mūsų mieste ir gerai pasirengėme jo sulaikymui“, – pranešė šaltinis teisėsaugoje. Nusikaltėlis į miestą atvyko vienai dienai, vos atvykęs nusipirko automobilį.

Išvykti jis ketino kitu automobiliu, anksčiau nusipirktąjį palikęs. Tokiu būdu jis ne kartą suklaidino tyrėjus. Kuomet policija blokavo jo automobilį, mašinoje, be R.Zamolskio, buvo ir jo žmona bei mažas vaikas. Policijai pavyko kažkokiu būdu išvilioti R.Zamolskį į lauką, tačiau beveik dviejų metrų ūgio nusikaltėlis iškart puolė juos peiliu. Sulaikyti jį pavyko tik  pašovus iš pistoleto. Nusikaltėlis iš įvykio vietos buvo išvežtas į reanimaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius