Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva prisidėjo ardant interneto „tamsiojo tinklo“ infrastruktūrą

Prisidėdami prie kelias Europos šalis apimančio tyrimo, Lietuvos kriminalistai padėjo naikinti interneto „tamsųjį tinklą“ (angl. darknet) išardydami Lietuvoje veikusią informacinių technologijų infrastruktūrą, naudotą nusikalstamoms veikoms vykdyti.
Programišiai – galingiausias Rusijos ginklas kovoje su Vakarais
Kompiuteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Operacijos metu taip pat buvo nustatyta ir paimta nusikalstamos veikos tyrimui reikšminga įrodyminė medžiaga, BNS informavo Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

Operacija, kaip ir dar septyniose Europos šalyse, vyko praėjusią savaitę, jos taikiniais tapo 69 privatūs butai ir verslo įmonės. Per ją pareigūnai konfiskavo asmeninių kompiuterių ir kompiuterinių laikmenų, vieną šaunamąjį ginklą, draudžiamų kvaišalų ir 150 tūkst. eurų grynaisiais pinigais ir kitokiais aktyvais. Suimti devyni įtariamieji.

Manoma, kad įtariamieji naudojosi „tamsiaisiais tinklais“ – šifruoto interneto ryšio sistemomis, prie kurių prieigą turi tik jų vartotojai, kad galėtų prekiauti heroinu, kokainu, kanapėmis, amfetaminu, ekstaziu, taip pat suklastotais vokiškais, olandiškais ir itališkais tapatybės dokumentais.

Vokietijos pareigūnai nurodė, kad gaujos prekiavo pavogtais kredito kortelių ir prisijungimo prie internetinių bankininkystės sistemų duomenimis bei siūlė įsigyti kitų įvairių interneto paslaugų vartotojų vardų ir slaptažodžių. Be to, šis tinklas siūlė tokias nusikalstamas paslaugas, kaip kompiuterių užkrėtimas žalingomis programomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius