Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvą šeimyninėmis dramomis drebinęs ispanas neteko dviejų žirgų ir telyčios

Šiaulių rajone žirgyną turintis ispanas Antonio Marquezas Luque sausio mėnesį sužinojo, kad dingo du jo žirgai ir telyčia. Tuo metu jis buvo Ispanijoje. Policijai pareiškimą dėl didžiulio patirto nuostolio ispanas pateikė kovo 28 dieną, kuomet sugrįžo į Lietuvą.
Žirgai
Žirgai / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiaulių policija aiškinasi mįslingą vagystę, apie kurią pranešta kovo 28 dienos pavakarę. Į Šiaulių apskr. VPK kreipėsi 62 metų Ispanijos pilietis Antonio Marquezas Luque.

Jis pareiškė, kad nuo sausio 17 iki kovo 3 dienos Šiaulių rajone, Bridų kaime, iš ūkinio pastato pavogti jam priklausantys du grynaveisliai hanoverių veislės žirgai ir telyčia.

Policija informavo, kad vagystę pastebėjo žirgyno prižiūrėtojas. Laužimosi žymių neaptikta. Tuo tarpu įtariamųjų ratas nėra didelis - raktus nuo žirgyno turėjo tik keletas asmenų iš gana artimos ispano aplinkos.

Nuostolį žirgininkas vertina 35 600 eurų. Tai nėra didžiausias jo praradimas Lietuvoje. Prieš devynerius metus jis bylinėjosi su savo išrinktąja lietuve, kuri pabego kartu su žirgų prižiūrėtoju. Po skyrybų pasiėmė ir nemažai turto.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Antonio Marquezas Luque
Alvydo Januševičiaus nuotr./Antonio Marquezas Luque

Anuomet jo išrinktoji apkaltino ispaną pasikėsinus į jos gyvybę. Tuomet teismas pripažino A.M.Luque kaltu dėl savavaldžiavimo, grasinimo nužudyti uošvę ir neteisėto šaunamojo ginklo laikymo. Už tai jis gavo 90 parų arešto.

Pats A.M.Luque tvirtino, kad jokiais durklais jis nieko nepuolė ir niekam negrasino - tai tik jo žmonos išsigalvojimai.

Savo ruožtu A.M.Luque žmoną apkaltino neištikimybe, o ši pateikė sąskaitas už išlaidas šunų maistui ir buitinėms dujoms. Išlaidų sąraše buvo ir nėštumo testas, laikraščiai, drabužiai. Teismas šiuos dalykus atskyrė ir pasiūlė aiškintis santykius civiline tvarka.

Ši Romeo ir Džiuljetos istorija prasidėjo Ispanijoje, kuomet 2003 metais pora susituokė. Moteris parsiviliojo vyrą į Lietuvą. Meilės apakintas karštakraujis ispanas viską pardavė ir atsidūrė Lietuvoje, Joniškio rajono Veršių kaime.

A.M.Luque kenčia nuo disleksijos - jam yra sunku skaityti tekstus. Tuo tarpu žmona visus vyro dokumentus pildė savo vardu. Galiausiai ispanas liko be nieko, o žmona tapo pasiturinčia.

Ispanas įsiuto. Tikėtina, kad jis galėjo grasinti žmonai savo ginklų kolekcijoje laikytais durklais. Tokiems veiksmams pastūmėjo ir ausis pasiekusios kalbos, jog žmona puikiai leidžia laiką su žirgyno sargu.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Žirgai
Alvydo Januševičiaus nuotr./Žirgai

Pats A.M.Luque tvirtino, kad jokiais durklais jis nieko nepuolė ir niekam negrasino - tai tik jo žmonos išsigalvojimai.

Po teismo sprendimo jis pareiškė, kad žmona iš jo yra įvairiais būdais pagrobusi 3,5 mln. eurų, mat galėjo laisvai naudotis jo asmenine banko sąskaita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius