Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvio ūkininko telyčios pabėgo į Rusiją

Nekasdienio prašymo padėti sulaukė Lazdijų rinktinės Lieponos užkardos pasieniečiai.
Karvė.
Karvė / „Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį į šio VSAT padalinio budėtojus kreipėsi Vilkaviškio rajono savivaldybės gyventojas ir pranešė, kad ties Stanaičių kaimu šešios jam priklausančios telyčios perbrido Lieponos upelį ir atsidūrė Rusijos teritorijoje.

Paaiškėjo, kad vasarą lauke gyvulius laikęs ūkininkas atšalus orams telyčias sumanė pervesti į tvartą. Tačiau sulaukėję gyvuliai atkakliai neklausė ir ištrūko. Telyčios kurį laiką būriavosi ties Šešupės intaku esančioje salelėje, tačiau ir čia ūkininkui bei talkininkams nepavyko sutramdyti gyvulių. Galiausiai telyčių būrelis perbėgo į Rusijos pusę ir nurisnojo į jos teritorijos gilumą.

Valstybės sienos nedrįsęs pažeisti ūkininkas pagalbos kreipėsi į Lieponos užkardos pasieniečius.

VSAT pareigūnai apie įvykį pranešė Kaliningrado srities pasieniečiams. Šie apžiūrėjo įvykio vietą. Šalies kaimynės pareigūnams iki sutemų nepavyko rasti pasprukusių gyvulių – minėtoje vietovėje plyti tankūs bei aukšti krūmynai bei kemsynai. Penktadienį Rusijos pareigūnai mėgins telyčias atginti iki Lietuvos teritorijos, kur jas turėtų perimti teisėtas savininkas.

Panašus atvejis buvo ir rugsėjo pradžioje, kai Vilkaviškio rajone lietuvio ūkininko 14-os telyčių banda išsiveržė iš aptvaro ir pabėgo į Kaliningrado sritį. Vėliau jos buvo pargintos į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius