-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kaimo košmaras: kodėl vaikas nužudytas alkoholiu

Antradienį 15min.lt jau skelbė, kad Vilniaus rajono policija sulaikė ir uždarė į areštinę vyriškį, kuris, kaip įtariama, priverstinai alkoholiu girdė nepilnametę. Mergaitė mirė.
Alus
Alkoholis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pirminį policijos pranešimą rasite čia.

Kuo užsiėmė ir su kuo laiką leido trylikametė vilnietė, kurios šeima yra įrašyta į socialinės rizikos sąrašą? Tuo susirūpinta tik tuomet, kai ji rasta negyva. Įtariama, kad mergaitė buvo per prievartą mirtinai nugirdyta alkoholiu. Šia istorija domėjosi „Lietuvos rytas“.

„Mirtis ištiko nuo priverstinio girdymo alkoholiu”, – toks įrašas atsirado pareigūnų dokumentuose, kai prieš porą dienų apleistoje Vilniaus rajono Kirtimų kaimo sodyboje buvo rasta negyva 13-metė.

Kas vyko per maždaug pusę paros trukusias išgertuves, dar aiškinamasi.

Pareigūnai motinos nerado

Policininkai sulaikė girtą sodybos šeimininką, anksčiau už žmogžudystę teistą 32-ejų Ruslaną Jankauską, bet su juo iš pradžių buvo sunku susišnekėti.

Išsiblaivęs vyras pateikė kelias tragedijos versijas. Jis pasakojo, kad tarp sugėrovų buvo ir daugiau nepilnamečių – mirtinai nugirdytos 13-metės bendraamžių mergaičių. Visos jos buvo atkeliavusios iš Vilniaus.

Sostinėje gyvenančios mirusios mergaitės asocialios motinos policijos pareigūnams nepavyko rasti.

„Žinoma, paskui susirasime ir mergaitės motiną, jos paklausime, kodėl neprižiūrėjo vaiko. Bet dabar yra svarbesnių darbų“, – tikino Vilniaus rajono policijos viršininkas.  Girdėjau, jog čia kažkokios paauglės lankėsi, tačiau mes nesikišome. Apskritai lenkėme R.Jankausko namus, kai jis čia su sugyventine apsigyveno.

Vėjo perpučiamoje troboje, kurioje yra tik vienas kambarys, tragiškas išgertuves primena kraujo klanas ant seno kilimo. Atrodo, kad dar negreitai paaiškės, ar buvo naudojamas smurtas prieš nepilnametę.

„Jei nėra durtinių žaizdų, ekspertai išvadas pateikia tik po mėnesio. Tada daugiau žinosime apie nepilnametės mirties priežastis“, – aiškino J.Kuzmickis.

„Girdėjau, jog čia kažkokios paauglės lankėsi, tačiau mes nesikišome. Apskritai lenkėme R.Jankausko namus, kai jis čia su sugyventine apsigyveno“, – prisipažino kaimynas Valerijus Petrikas.

Paaugles į Kirtimus atsivežė R.Jankausko sugyventinė Rita Peciukienė. Ji yra mirtinai nugirdytos trylikametės motinos draugė.

Vilniaus savivaldybės Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Greta Zvolinskienė patvirtino, kad Naujojoje Vilnioje gyvenantys Natalijos tėvai yra įrašyti į socialinės rizikos šeimų sąrašą: „Šeima mums pažįstama seniai, mes savo ruožtu aiškinamės, kas įvyko.“

Jeigu Naujojoje Vilnioje gyvenanti Natalijos šeima seniai pažįstama, vaikai neprižiūrimi, gal juos reikėjo perimti globoti valstybei?

Natalijos šeimoje privalėjusi lankytis Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausioji inspektorė Alina Skuder teisinosi, kad turėjo labai daug darbo ir visur negalėjo spėti: „Naujojoje Vilnioje yra du šimtai šeimų, kurias privalau aplankyti. Aštuoniasdešimt jų yra probleminės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius