Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos keliuose antradienį nežuvo nė vienas žmogus, sužeista – 18

Praėjusią parą, gegužės 24 d., mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 15 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, praneša Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT).
Avarija Panevėžyje
Avarija Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Sužeista 18 eismo dalyvių, tarp jų – 4 nepilnamečiai. Nukentėjo 7 vairuotojai (iš jų – 1 motociklo ir 1 mopedo vairuotojai), 6 pėstieji, 3 dviračių vairuotojai ir 2 keleiviai.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, eismo įvykių, kuriuose būtų nukentėję žmonės, nesukėlė.

Apie 2.25 val. Vilniaus rajone, Didžiųjų Kabiškių kaime, kelyje Mažosios Kabiškės–Didžiosios Kabiškės (žvyrkelis), kelio vingyje į dešinę vairuojamo automobilio „Audi 80“ nesuvaldė 29 metų vairuotojas. Automobilis nuvažiavo nuo kelio į kairę pusę ir apvirto. Įvykio metu sužeistas vairuotojas (kaklo slankstelio lūžis, galvos žaizda) paguldytas į ligoninę. Nukentėjo ir 34 metų keleivis (jis iš ligoninės pasišalino).

Apie 9.19 val. Šiauliuose, Varpo gatvėje, į važiuojamąją kelio dalį ne pėsčiųjų perėjoje netikėtai įėjusią 49 metų moterį parbloškė automobilis „Mazda 6“, kurį vairavo 40 metų vyras. Nukentėjusiai pėsčiajai gydytojai suteikė pirmąją pagalbą – ji išleista gydytis į namus.

Apie 12.13 val. Pasvalyje, Vilniaus gatvėje, ant šaligatvio užvažiavęs automobilis „Nissan Almera“ kliudė pėsčiąją ir iš įvykio vietos nuvažiavo. Nukentėjo 53 metų moteris – jai paskirtas ambulatorinis gydymas. Nustatyta, kad automobilį vairavo 61 metų šio miesto gyventojas.

Apie 13.25 val. Kaune, Sukilėlių prospekte, nuo Utenos gatvės važiavęs automobilis „Renault Megane“, vairuojamas 28 metų moters, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, kliudė iš dešinės pusės ėjusią pėsčiąją. Nukentėjusi 57 metų moteris greitosios medicinos pagalbos automobiliu nuvežta į Kauno klinikas (pirminiais duomenimis, jai sumušta kojos pėda).

Apie 13.57 val. Panevėžyje, Vilniaus ir Ramygalos gatvių sankryžoje, degant žaliam šviesoforo signalui, 41 metų moters vairuojamas automobilis „Fiat Punto“ kliudė jai iš dešinės pusės per pėsčiųjų perėją, degant raudonam šviesoforo signalui, bėgusią 15 metų pėsčiąją. Nukentėjo paauglė, kuriai buvo nubrozdinta kairė rankos alkūnė ir sumušta dešinė čiurna.

Apie 17.54 val. Vilkaviškyje, Nepriklausomybės gatvėje, automobilis „Honda Accord“, vairuojamas 68 metų vyro, susidūrė su dviračiu važiavusia 70 metų moterimi. Dėl kaukolės pamato ir kaklo trečiojo slankstelio lūžio ji išvežta į Kauno klinikas.

Apie 19.36 val. Kaune, Piliuonos ir Dubravų gatvių sankryžoje, susidūrė automobilis „SAAB 93“, vairuojamas 26 metų moters, ir motociklas „BMW R 1150“. Nukentėjo motociklą vairavęs 32 metų vyras, turintis 5-erių metų vairavimo stažą. Jam paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 19.46 val. Vilniuje, Burbiškių gatvėje, vairuojamo mopedo (be valstybinio numerio ženklo) nesuvaldė neturintis teisės vairuoti 27 metų vyras. Virsdamas mopedas atsitrenkė į stovėjusį automobilį „Volvo S60“. Sužeisti mopedo vairuotojas (paguldytas į ligoninės Reanimacijos skyrių) ir su juo važiavęs 18 metų keleivis (dešinės alkūnės, dešiniojo kelio sumušimai ir nubrozdinimai). Mopedo vairuotojas, įtariama, neblaivus (paimta jo kraujo).

LKPT informuoja, kad policijos pareigūnams šalies keliuose per parą (gegužės 24 d.) įkliuvo 38 neblaivūs vairuotojai. Tarp jų – 24 neblaivūs dviračių vairuotojai.

Taip pat išaiškinti 97 nustatyto važiavimo greičio viršijimo atvejai, 80 saugos diržų nenaudojimo atvejų, vairuodami mobiliojo ryšio priemonėmis naudojosi 72 vairuotojai, administracinėn atsakomybėn už Kelių eismo taisyklių pažeidimus patraukti 29 pėstieji.

Šiais metais, palyginti su 2015 metų tuo pačiu laikotarpiu, pirminiais duomenimis: užregistruota 1 150 eismo įvykių, t. y. 169 įvykiais (arba 17,2 proc.) daugiau, žuvo 65 žmonės, t. y. 14 (arba 17,7 proc.) mažiau, sužeisti 1 375 žmonės, t. y. 172 (arba 14,3 proc.) daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius