Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos konsulas, padaręs avariją pagautas „su kvapu“ ir be dokumentų (papildyta 20.30 val.)

Kaliningrado laikraštis „Trideviatyj region“ pranešė, kad gegužės 21 d. į vietos kelių pareigūnų rankas pakliuvo Lietuvos konsulas Kaliningrade.
Kaliningradas
Kaliningradas / „Scanpix“ nuotr.

Konsulas, pasak vietos spaudos, į pirmą skandalą pateko jau prieš keturis mėnesius. Tačiau visuomenė informuota tik dabar. Sausio 20 d. tamsiai žalias automobilis BMW pateko į avariją ir nuvažiavo iš įvykio vietos. Nuo to laiko, kaip rašo laikraštis, žaliojo BMW ieškojo vietos milicija.

Kaip paranešė „Lietuvos ryto“ TV, vairuotojas - Lietuvos konsulato Kaliningrade darbuotojas Mindaugas Jackevičius - sulaikytas praėjusią naktį. Pasak pareigūnų, vos diplomatas išlipo iš automobilio, nuo pasklido alkoholio kvapas. Tačiau, pasinaudojęs diplomatine neliečiamybe, lietuvis atsisakė vykti į milicjos komisariatą ir pateikti pareigūnams dokumentus.

„Pareigūnams jis prisitatė esąs Lietuvos konsulas. Taip pat sakė, kad neturi dokumentų. Kai pareigūnai pasiūlė iškviesti diplomatinės atstovybės darbuotoją ir jam perduoti automobilį BMW, M.Jackevičius atsisakė. Todėl, lydimas milicijos patrulio, pats be incidentų nuvairavo automobilį į konsulatą“, - rašo laikraštis.

Taip pat pranešama, kad autoinspektoriai nebuvo įleisti į Lietuvos diplomatinę atstovybę. Tačiau jie labai nustebo, kai netrukus ir vėl už BMW vairo išvydo tą patį M.Jackevičių. Jis pro vartus tuo pačiu BMW atvežė dokumentus. Tik tuomet diplomatas persėdo į keleivio vietą ir vairą perleido vienam savo kolegų.

Lietuvos pareigūnų komentaras. Pasak „Lietuvos ryto“ TV, generalinis konsulas Vaclavas Stankevičius susisiekė su  Kaliningrado milicijos tarnybomis. Kelių inspekcijos vadovas patvirtino, kad tokio eismo įvykio milicija nėra užfiksavusi, protokolai nesurašyti. Todėl detalesnių LR URM pareigūnų komentarų teks palaukti.

Jau antras eismo įvykis. Kaliningrado laikraštis taip pat primena, kad tai jau nebe pirmas atvejis, kai Lietuvos diplomatas patenka į panašų skandalą.

Lietuvos generalinio konsulato Kaliningrade darbuotojas 2004 m. pavasarį kaimyninėje Rusijos srityje partrenkė vaiką ir dėl to atsisveikino su diplomatine tarnyba.

„Komsomolskaja pravda“ tąkart pranešė, kad buvęs Lietuvos vicekonsulas Kaliningrade Tomas Valiukas gegužės 8 dieną savo automobiliu „Opel“ partrenkė septynmetį berniuką ir pabėgo iš įvykio vietos.

Anot dienraščio, konsulas sulaikytas pasienyje, kur, dengdamasis diplomatine neliečiamybe, atsisakė pasiaiškinti, o vaikas dėl sunkių galvos ir kojų traumų buvo gydomas ligoninėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius