-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos pasieniečiai kontrabandines cigaretes aptiko Baltarusijoje

Šalčininkų rajone patruliavę VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai kontrabandinių rūkalų krovinį susekė kaimyninėje šalyje – cigaretės gulėjo prie pat sienos Baltarusijos pusėje.
Sulaikytosios cigaretės
Sulaikytosios cigaretės / Nuotrauka iš VSAT archyvo.

Ketvirtadienį ryte, auštant, G. Žagunio užkardos pasieniečių ekipažas nuvyko į vietovę ties Šalčininkų rajono Kurmelionių kaimu. Čia prie Lietuvos ir Baltarusijos sienos yra įrengtas atraminis punktas – nedidelis kilnojamasis namelis, kuriame trumpam poilsiui ar sušilti sustoja palei valstybės sieną patruliuojantys VSAT pareigūnai.

VSAT visureigiui privažiavus prie statinio ir apsisukant, priekiniai automobilio žibintai Baltarusijos teritorijoje apšvietė įtartiną daiktą.

Vos už dvidešimties metrų nuo abiejų valstybių sienos Baltarusijoje gulėjo trys stambūs ryšuliai, apvynioti polietileno plėvele. Prie jų asmenų nebuvo.

Manoma, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos nelegalų krovinį atnešė iki pat sienos su Lietuva ir jį paliko prie nenaudojamo žolėmis apaugusio vietinės reikšmės žvyrkelio. Permesti per sienos liniją ar rūkalus pernešti į Lietuvą savo bendrininkams baltarusiai kontrabandininkai nespėjo.

Apie radinį G. Žagunio užkardos pasieniečiai pranešė kolegoms iš Baltarusijos Smorgonių pasienio būrio. Šie nurodytoje vietoje aptiko 12 dėžių, iš viso 6 tūkst. pakelių, kontrabandinių cigarečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius