Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos piliečio namas buvo apmėtytas kiaušiniais, o jis pats – nudurtas (video)

Šią savaitę teismas Škotijoje skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę septyniolikmečiui Alexanderiui Sharpui, kuris prieš metus nužudė Lietuvos pilietį Viačeslavą Tomaševičių.
Viačeslavas Tomaševičius švenčia dukters krikštynas.
Viačeslavas Tomaševičius švenčia dukros krikštynas. / Kadras iš televizijos kanalo STV reportažo

Kaip praneša Didžiosios Britanijos spauda, tragiškas incidentas įvyko praėjusių metų sausio 31 dieną Boneso miestelyje. 35 metų V.Tomaševičius nuėjo pas kaimyną Michaelą Taylorą pareikšti pretenzijų dėl to, kad pastarojo namuose vykstančio vakarėlio svečiai kelia pernelyg didelį triukšmą ir, maža to, apmėtė kiaušiniais jo namo langus.

Kadras iš televizijos kanalo STV reportažo/Viačeslavas Tomaševičius su žmona Zuzana
Viačeslavas Tomaševičius su žmona Zuzana

V.Tomaševičiaus našlė slovakė Zuzana Matašovska teisme pasakojo, kaip po incidento apkabinusi laikė mirštantį vyrą. „Aš tik pamačiau į Slavos pusę besitiesiančią ranką ir tada jis pargriuvo“, – sakė moteris. Pora buvo tik prieš mėnesį susituokusi, o moteris – neseniai pagimdžiusi jųdviejų dukrą. Tą dieną sutuoktiniai kaip tik šventė trijų mėnesių amžiaus dukters Emmos krikštynas.

Teisme vakarėlio šeimininkas M.Tayloras neslėpė, kad V.Tomaševičių nužudė tuomet tik šešiolikos sulaukęs A.Sharpas – jis peiliu Lietuvos piliečiui dūrė į krūtinę. Pasak M.Tayloro, pretenzijų pareikšti atėjęs V.Tomaševičius atrodė esąs labai įtūžęs ir „kažką kalbėjo apie kiaušinių svaidymą“.

Kadras iš televizijos kanalo STV reportažo/Alexanderis Sharpas
Alexanderis Sharpas

Pasak M.Tayloro, V.Tomaševičius ir A.Sharpas susiginčijo namo sode. Tada A.Sharpas nubėgo į virtuvę, atsinešė peilį ir smeigė juo V.Tomaševičiui į krūtinę. Teisme skelbta, kad jaunuolis peiliu smogė net du kartus. Vienu duriu neblaivus buvęs A.Sharpas pataikė į aukos širdį, kitu sužalojo kepenis.

A.Sharpas taip pat mėgino durti kartu su V.Tomaševičiumi buvusiam jo draugui Michaelui Chracsui, tačiau nepataikė.

Pamatę, kas įvyko, apie trisdešimt vakarėlio dalyvių staigiai išsibėgiojo, o A.Sharpas padavė M.Taylorui kruviną peilį ir liepė juo atsikratyti. Vakarėlio šeimininkas jį išmetė netoli esančiame miške.

Reportažą apie šį nusikaltimą galite pažiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius