Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Lietuvos sieną kaliningradiečiai nelegaliai kirto savadarbiu transportu

Ant Kuršių marių ledo pasieniečiai sulaikė kaliningradiečių porą, dėl neatsargumo pažeidusią Lietuvos ir Rusijos sieną. Sutuoktiniai Rusijos piliečiai važiavo savadarbe motorine priemone. Už pažeidimą jiems skirtos baudos po 35 eurus.
Pasieniečiai sulaikė kaliningradiečių porą, sieną nelegaliai kirtusią savadarbiu transportu.
Pasieniečiai sulaikė kaliningradiečių porą, sieną nelegaliai kirtusią savadarbiu transportu. / VSAT nuotr.

Pirmadienio pavakarę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės Neringos užkardos pareigūnai, naudodamiesi teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistema, užfiksavo valstybės sienos pažeidimą. Buvo pastebėtas neaiškus objektas, Kuršių marių ledu judantis iš Rusijos į Lietuvos teritoriją.

Į įvykio vietą iškart buvo pasiųstas pasieniečių laivas ant oro pagalvės „Christina“. Jo įgula sulaikė savadarbe motorine priemone važiavusius vyrą ir moterį. Tokia priemonė dar yra vadinama „motobloku“, galinčiu judėti ledu.

Sulaikytieji prisistatė 44-erių sutuoktiniais Rusijos piliečiais, Kaliningrado gyventojais. Jų tapatybės buvo nustatytos vėliau, nes sulaikymo metu užsieniečiai dokumentų neturėjo.

Sulaikytieji vežėsi žvejybos įrankius ir pagautos žuvies. Pora teisinosi, jog temstant ir kylant rūkui ji nesusiorientavo aplinkoje ir judėjo nežinodama aiškios krypties.

Pažeidėjus Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pristatė į Neringos užkardą. VSAT pareigūnai Rusijos piliečiams už neteisėtą valstybės sienos perėjimą dėl neatsargumo skyrė administracines baudas po 35 eurus.

Atlikus visus formalumus apie vidurnaktį iš pirmadienio į antradienį Nidos – Morskojė kontrolės punkte įvyko Lietuvos ir Rusijos pasieniečių susitikimas. Jo metu sulaikyta pora, žvejybos įrankiai ir sugauta žuvis buvo perduoti kaimyninės šalies pareigūnams.

Antradienį taip pat numatoma grąžinti ir savadarbę motorinę priemonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius