-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas paliko Kęstutį Betingį vadovauti Kauno apygardos prokuratūrai

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) paliko galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą grąžinti Kęstutį Betingį į Kauno prokuratūros vadovo postą.
Kęstutis Betingis
Kęstutis Betingis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tokį sprendimą LVAT paskelbė pirmadienį, atmetęs Generalinė prokuratūros skundą dėl Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) sprendimo.

K.Betingiui taip pat turės būti kompensuotos samdant atstovą teisme patirtos išlaidos.

„Perskaitė trumpai, kad skundas yra atmestas“, – po teismo posėdžio žurnalistams sakė K.Betingis.

Prokuratūros skunde buvo teigiama, kad pedofilijos skandalo įkarštyje atleistas K.Betingis pažeidė profesinę etiką, kalbėdamas žiniasklaidai apie problemas prokuratūros sistemoje. Tačiau teismo tokie argumentai neįtikino.

„Kaip informavo teisėjas, tai, kas buvo pasakyta, nėra susiję su išgalvotais faktais ir panašiai. Tai buvo kalbėjimas viešai grynai apie darbines problemas, apie problemas visoje teisinėje sistemoje. (...) Jei kažkam kilo abejonių dėl galimų etikos pažeidimų, kaip pažymėjo teisėjas, turėjo būti sprendžiama per specialiai tam sukurtą etikos komisiją“, – kalbėjo Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras.

„Teismo sprendimą vertiname tokį, koks yra, mes gerbiame ir privalome vykdyti. LVAT nutartis mums parodys, kokios buvo klaidos padarytos, su jomis išsamiai susipažinsime, kad ateityje nesikartotų, jei tokios buvo“, – sakė Generalinės prokuratūros personalo valdymo ir vidaus tyrimų skyriaus vyriausioji prokurorė Danutė Blažienė.

Prokuratūros pranešime minimos pernai balandžio mėnesį vykusioje spaudos konferencijoje ir Balsas.lt interneto svetainėje K.Betingio išsakytos frazės. Tvirtinama, kad ten buvo išsakyta bendrojo pobūdžio kritika prokuratūrai, nepagrįsta jokiais svariais argumentais, o išreikšta abstrakčiais kaltinimais, skirtais visai institucijos veiklai.

Be to, Generalinė prokuratūra teigia, kad spaudos konferencijoje komentuodamas ikiteisminį tyrimą, K.Betingis pažeidė atsakomybės principą, vengė prisiimti savo, kaip prokuratūros vadovo, atsakomybę už nurodyto ikiteisminio tyrimo eigą, jo kontrolę.

Anot Generalinės prokuratūros, K.Betingis pateikė žiniasklaidai visuomenę klaidinančią informaciją teigdamas, kad jis nevykdė nurodytoje baudžiamojoje byloje prokurorinės kontrolės ir yra neatsakingas už tyrimo rezultatus.

VAAT nustatė, kad K.Betingį pažeminęs buvęs laikinasis prokuratūros vadovas Raimondas Petrauskas nesilaikė teisės aktuose numatytos tvarkos.
K.Betingis iš karto po tokio sprendimo grįžo į vadovo pareigas.

R.Petrauskas K.Betingį pareigose pažemino birželio 9-ąją dieną, motyvuodamas tarnybinio patikrinimo išvadomis ir galimu etikos pažeidimu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius