-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ligoninės teisininkė kaltinama piktnaudžiavimu tarnyba

Savo pažįstamai verslininkei išankstinę informaciją apie ligoninėje vykdomus viešuosius pirkimus galimai ne kartą suteikusi ligoninės teisininkė turės atsakyti baudžiamąja tvarka: Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas didelės apimties ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba, tarpininko kyšininkavimo, padėjimo klastoti dokumentus bei kitų nusikalstamų veikų.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Klaipėdos apygardos pranešime, 19 tomų baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Įtarimai byloje pareikšti trims asmenims, vienas iš kurių prilygintas valstybės tarnautojui.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai nustatė, jog vienos uostamiesčio ligoninės teisininkė 31 m. R.P., būdama tuo pat metu ir viešųjų pirkimų komisijos narė, t.y. pagal užimamas pareigas prilyginta valstybės tarnautojai, veikdama kaip bendrininkė su pažįstama verslininke, 2009–2010 m. kelis kartus verslininkei ne tik suteikė informaciją apie ligonėje planuojamus rengti konkursus įvairiems darbams atlikti, bet ir konsultavo ją, kaip tinkamai parengti dalyvavimo viešųjų pirkimų konkurse dokumentus ir už tai iš jos gavo finansinį atlygį.

Dėl to ligoninės teisininkė kaltinama pagal LR baudžiamojo kodekso 228 str. 2 d., t.y. dėl piktnaudžiavimo tarnyba, siekiant turtinės naudos. Jai taip pat teks atsakyti ir dėl kurstymo klastoti dokumentus.

Įtariama, kad ji 2010 m. sukurstė vienos telekomunikcijų bendrovės atsakingą asmenį suklastoti telefono PVM sąskaitą faktūrą, nenurodant joje realios telefono aparato kainos, kad jis būtų prilygintas trumpalaikiam nekilnojamajam turtui ir juo asmeniškai galėtų naudotis ligoninės teisininkė.

Buvęs telekomunikacijų bendrovės darbuotojas turės atsakyti už padėjimą piktnaudžiauti tarnyba bei klastoti dokumentus, o buvusi akcinės bendrovės vadovė, be minėtų nusikalstamų veikų, dar kaltinama ir tarpininko kyšininkavimu, t. y. pagal LR BK 226 str. (Nuo šių metų liepos 5 d. šis BK str.  kvalifikuojamas kaip prekyba poveikiu.)

Valstybinį kaltinimą teisme šioje byloje palaikys Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius