Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono gyventojus per tarptautinę akciją kviečia palaikyti Kedžio dukrą

Emigrantų bendruomenė Anglijoje pirmadienį išplatino pranešimą, kuriuo visi neabejingieji kviečiami dalyvauti tarptautinėje kasmetinėje protesto akcijoje prieš vaikų išnaudojimą „UK Rally Against Child Abuse 2010” Londono centre ir pareikšti paramą Drąsiaus Kedžio mergytei.
Protesto Londone akimirka
Protesto Londone akimirka / Arūno Baškio nuotr.

Šiuo metu Lietuvoje vyksta įspėjamoji bado akcija prie Generalinės prokuratūros Vilniuje, kuri prasidėjo liepos 19 dieną, siekiant pareikšti kaltinimus L.Stankūnaitei, tirti bylą iš esmės, pradedant J.Furmanavičiaus ir L.Stankūnaitės telefoninių pokalbių išklotinių ir pan. sugrąžinimu į bylos tyrimą, viešinti Drąsiaus Kedžio nuotraukas, kuriuose akivaizdžiai matomos smurto žymės.

Taip pat reikalaujama paviešinti gegužės 14 dienos Kėdainių rajono apylinkės teismo nutartį dėl mažametės D.K. gyvenamosios vietos nustatymo su L.Stankūnaite.

Gegužės 20 dieną Panevėžio apygardos teismas nutarė minėtą Kėdainių teismo nutartį sustabdyti, tačiau mergaitės gynėjai vis dar renkasi Klonio gatvėje bei pirmadieniais ir ketvirtadieniais lydi D.K. į susitikimus su biologine motina.

Jau greit metus besitęsianti fatališka drama aktualumo nepraranda ir užsienyje.

Buvo organizuojamos įvairios akcijos prie Lietuvos ambasados Londone, Dubline, Danijoje, viešoje erdvėje už Atlanto, Ukrainoje, personifikuotas Drąsius Kedys kaip kovotojas prieš pedofiliją plačiai aprašytas Rumunijos bei kitų valstybių žiniasklaidoje. D.Kedžio bylos eigą įdėmiai seka ir Belgijos princesė Jacqueline de Croy.

Rugpjūčio 7 dieną 13 valandą vyks tarptautinė nuo 1994 metų vykstanti kasmetinė protesto akcija prieš vaikų išnaudojimą „UK Rally Against Child Abuse 2010” Londono centre, Trafalgaro aikštėje, kurioje dalyvaus panašių tragedijų dalyviai, organizacijos, kurios prisideda, pavyzdžiui, prie Hollie Greig iš Škotijos istorijos viešinimo: sirgdama dauno sindromu nuo 6 metų mergaitė buvo išnaudojama bei tvirkinama savo tėvo, o vėliau įtraukta į pedofilų klaną, tai tęsėsi daugiau kaip 10 metų.

Akcijoje dalyvaus ir lietuviai, jau susibūrę į neformalią grupę „Veritas London Lithuanians“. Grupės nariai jau keletą metų rengia įvairias visuomenines akcijas ir ruošiasi toliau nelikti abejingi aktualiausioms problemoms, tokioms kaip savižudybės, emigracija, pedofilija, e.balsavimas, cenzūra, dviguba pilietybė, privatumo ir kitų žmogaus teisių klausimai.

Todėl kviečiame vėl sutelkti jėgas, būti vieningiems, pasidomėti aktualiomis problemomis, padiskutuoti, parodyti kitiems, kad esame čia, kad ieškome kelių negandoms įveikti.

Kreipiamės į Tave, Anglijos lietuvi, nebūk abejingas, ateik ir tu, ir pirmą kartą nuo 1994 metų organizuojamoje akcijoje prieš vaikų išnaudojimą dalyvaukime ir mes, eikime greta su Lietuvos Trispalve bei jau tapusios simboliu alyvinės spalvos atributika.

Dėl informacijos ar iškilusių klausimų kreipkitės elektroniniu paštu Info@VeritasLL.Org.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius