-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lošimo salone pareigūnams pasipriešinusių tvarkos pažeidėjų laukia baudžiamoji atsakomybė

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui baudžiamąją bylą, kurioje nusikalstamų veikų padarymu kaltinami trys panevėžiečiai – anksčiau teistas 27 metų L.B., 35 metų D. B. ir 24 metų A.L
Drastiškai mažėjančios lošimų namų pajamos gali lemti jų skaičiaus sumažėjimą.
Lošimo namai / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 2 Tyrimas Panevėžys

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, pernai gruodžio 27-osios naktį 2.30 val. Panevėžio miesto Nemuno gatvės viename lošimo automatų salone trys neblaivūs jauni panevėžiečiai elgėsi įžūliai, vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė salono darbą ir tvarką. Triukšmadariai  siekė metalinėmis kėdėmis užbarikaduoti įėjimą į lošimo saloną, grasino sužaloti į vidų norėjusius patekti policijos pareigūnus ir apsaugos darbuotojus. Incidento dalyviai, tęsdami nusikalstamus veiksmus, pasipriešino pareigūnams ir sužalojo apsaugos darbuotoją.

„Naktinio incidento lošimo automatų salone dalyviams už trukdymą užkardyti vykdomus viešosios tvarkos ir teisės pažeidimus, pasipriešinimą pareigūnams, kurie vykdė tarnybines pareigas ir turėjo sulaikyti teisės pažeidimus darančius asmenis, teks atsakyti baudžiamąja tvarka“,- teigė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Saulius Daunoravičius.

Prokuroras, įvertinęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, nustatė, kad padarytose veikose yra požymių nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, jų įžeidimui ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra ta, kad kaltinamieji veikė su bendrininkų grupe ir buvo apsvaigę nuo alkoholio.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, jį kontroliavo ir organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymai tiems, kas pasipriešino valstybės tarnautojams ir viešojo administravimo funkcijas atliekantiems asmenims, įžeidė savo pareigas einantį valstybės tarnautoją ar viešojo administravimo funkcijas atliekantį asmenį, pažeidė viešąją tvarką ir sutrikdė visuomenės rimtį, numato laisvės atėmimo bausmes iki dvejų ar trejų metų.

Panevėžio apygardos prokuratūros skyrių prokurorai per šių metų du mėnesius perdavė nagrinėti teismui 24, kartu su apylinkių kolegomis – 325 baudžiamąsias bylas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius