Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LVAT: vienos ar kelių kategorijų atėmimas neblaiviems vairuotojams neproporcingas pažeidimo pavojui

Tik vienos ar kelių vairavimo kategorijų atėmimas neblaiviems vairuotojams neproporcingas keliamam pažeidimo pavojui visuomenei ir daromo pažeidimo sudėtingumui, ketvirtadienį pareiškė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo pirmininko pareigas einantis Ričardas Piličiauskas.
LVAT
LVAT / BFL nuotr.

Teismas pranešimą spaudai išplatino reaguodamas į žiniasklaidos pranešimus, esą apylinkių teismai iš neblaivių vairuotojų atima tik vieną ar kelias iš turimų vairavimo kategorijų.

„LVAT praktikoje yra buvę panašių atvejų, kai pirmosios instancijos teismas atėmė ne visų, o tik tam tikrų rūšių transporto priemonių vairavimo teises iš neblaivių vairuotojų. LVAT nagrinėtose bylose yra konstatavęs, kad teisės vairuoti tik vienos ar kelių rūšių transporto priemones atėmimas neblaiviems vairuotojams neproporcingas keliamam pavojui visuomenei ir daromo pažeidimo sudėtingumui“, – cituojamas R.Piličiauskas.

Pasak pranešimo, LVAT ne kartą pažymėjo, jog teisės vairuoti transporto priemones atėmimas skirtas tam, kad administracinėn atsakomybėn patrauktas asmuo nebegalėtų padaryti naujų teisės pažeidimų, susijusių su transporto priemonių vairavimu.

Pranešime teigiama, kad pagal LVAT praktiką, teisės vairuoti visų rūšių transporto priemones atėmimu iš neblaivių vairuotojų yra siekiama, kad administracinėn atsakomybėn patrauktas asmuo nebegalėtų daryti naujų teisės pažeidimų, susijusių su transporto priemonių vairavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius