Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M. ir K.Gatajevai bus suimti dar tris mėnesius

Už savavaldžiavimą nuteistiems Malikui ir Khadižat Gatajevams trims mėnesiams pratęstas suėmimas. Taip penktadienį nusprendė Kauno apygardos teismas.
Prokurorai įsitikinę, jog sutuoktiniams Gatajevams teismo paskirta bausmė - 10 mėnesių nelaisvės - yra per švelni.
M.Gatajevas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Tyrimas

Kaip BNS sakė teismo atstovė spaudai Jūratė Dabašinskienė, taip nuspręsta dėl to, kad abu sutuoktiniai turi tamprių ryšių užsienyje, jiems panaikinti leidimai gyventi Lietuvoje, todėl paleisti į laisvę jie turėtų išvykti į Rusiją.

Be to, Gatajevai iki sulaikymo dažnai vykdavo į užsienio valstybes, turi Rusijoje daug pažįstamų ir šeimos narių.

Teismas taip pat konstatavo, kad sutuoktiniai gali trukdyti teismo procesui, bandyti paveikti liudytojus ir nukentėjusiuosius. Teismo nuomone, byloje yra duomenų, kad tokį poveikį Gatajevai patys ir per kitus asmenis darydavo ir anksčiau.

Viską įvertinus, teismas konstatavo, jog sutuoktiniai slapstysis nuo teisingumo, todėl turi būti suimti dar tris mėnesius.

Birželio pabaigoje prokurorai padavė apeliacinį skundą Kauno apygardos teismui dėl Kauno miesto apylinkės teismo nuosprendžio, kuriuo K. ir M.Gatajevai buvo nuteisti dėl savavaldžiavimo bei kitų nusikaltimų.

Ši byla turėtų būti nagrinėjama rugpjūčio 25 dieną.

Teisėsaugininkai nesutiko su priimtu teismo nuosprendžiu ir skirta, anot jų, per švelnia bausme, todėl apeliaciniame skunde prašo pakeisti žemesnės instancijos teismo nuosprendį, ir K.Gatajevos bei M.Gatajevo veiksmus kvalifikuoti kaip turto prievartavimą.

Šių metų birželio 4 dieną Kauno miesto apylinkės teismas už savavaldžiavimą, grasinimą nužudyti ir nežymų sveikatos sutrikdymą Gatajevams skyrė 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmes, jas atliekant pataisos namuose.

Į bausmių vykdymo terminą įskaičiuotas ir suėmime praleistas laikas nuo praėjusių metų spalio 14-osios. Būtent penktadienį, rugpjūčio 14 dieną, ir suėjo 10 mėnesių, kuriuos sutuoktiniai praleido nelaisvėje.

Čečėnų tautybės asmenys kaltinti grasinimu nužudyti, turto prievartavimu ir sukčiavimu. Juos sulaikant dalyvavo Valstybės saugumo departamento pareigūnai.

Trys Gatajevų namuose gyvenę paaugliai našlaičiai - mergina ir du vaikinai - pasiskundė, kad globėjai juos neva reketuoja, o atsisakius mokėti muša ir grasina nužudyti. Iš vieno našlaičio esą paimta 400 JAV dolerių, o iš kitų - 350 ir 600 litų. Tačiau teismas kaltinimą dėl turto prievartavimo perkvalifikavo į savavaldžiavimą.

Bylos duomenimis, praėjusių metų spalio pradžioje Kauno centre, V.Putvinskio gatvėje esančiame bute, M.Gatajevas ir jo žmona sudavė smūgius į galvą šluota, ranka ir kėde vienai savo globotinių.

Mergina buvo sumušta ir Karmėlavoje, Pievų gatvėje esančiame savo name. Tuomet ji neva mušta rankomis, skėčiu, tampoma už plaukų bei smaugiama.

Sutuoktiniai Gatajevai 1997 metais Grozne įsteigė ne pelno organizaciją "Gimtoji šeima", ji pradėjo rūpintis tėvų netekusiais čečėnų vaikais. Atvažiavę į Lietuvą, Gatajevai atsivežė ne tik savo vaikus, bet ir apie dešimt globojamų našlaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius