-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mafijos kronikose“ – prie Vyriausybės rūmų susprogdinto Vilniaus bankininko ir jo žmonos čečėnės tragedija

Garsiausias Lietuvos sprogdintojas Valerijus Januškevičius prieš TV kameras atskleidė 15 metų slėptą tiesą.
Bankininko žmona Fatima
Bankininko žmona Fatima / Kadras iš TV laidos

Specialioje TV laidoje bus atkurta visą Europą sukrėtusi bankininko Rimanto Grainio žūtis Vilniaus centre.

Archyviniuose kadruose savo skausmą emocingai lies aukos žmona – čečėnė Fatima Tatajeva, kuri per stebuklą liko gyva.

Sausio 20 d., pirmadienį, 20.00 val. televizijos TV3 eteryje – išskirtinis interviu su 7 kartus iki gyvos galvos nuteistu garsiausiu Lietuvos sprogdintoju Valerijumi Januškevičiumi, kuris atkakliai tylėjo 15 metų. Pagaliau prabilta apie tiesą bus tik laidoje „Mafijos kronikos su Dailiumi Dargiu“.

Bankininko žmoną sprogimas bloškė per galinį automobilio stiklą.

Trylika aukų miriop pasiuntęs V.Januškevičius laidos autoriui duodamas išskirtinį interviu detaliai prisimins tą kraupų nusikaltimą, kurį padarė 1995-ųjų gegužės 26-osios rytą. Tuomet žinomas bankininkas R.Grainis su čečėne žmona Fatima pusryčiavo savo namuose sostinės centre, esančiuose priešais Vyriausybės pastatą.

Netrukus jiedu prabangiu automobiliu „Mercedes-Benz 230 E“ išriedėjo iš uždaro namo kiemo į Vilniaus gatvę. Pavažiavus maždaug šimtą metrų, nugriaudėjo galingas sprogimas, Fatimą bloškęs iš automobilio per galinį stiklą, o R.Grainio kūno dalis išdraskęs po visą gatvę.

Kadras iš LNK laidos/Susprogdintas verslininko R.Grainio mersedesas
Kadras iš LNK laidos/Susprogdintas verslininko R.Grainio mersedesas

„Mafijos kronikose“ bus panaudoti archyviniai kadrai, kuriuose praeiviai su siaubu stebi tai, kas ką tik įvyko, kaip gęsta verslininko gyvybė ir kaip plyšta iš sielvarto egzotiškos gražuolės Fatimos širdis. Šią tragediją viduryje gatvės ji prisimins visą gyvenimą.

„Labai užjaučiu Grainio žmoną, bet na, darbas toks – nedėkingas“, – prieš „Mafijos kronikų“ kameras ištars V.Januškevičius. Bankininko susprogdinimas jam tebuvo eilinis užsakymas, nors ir labai skubus. Už tai nusikaltėlis gavo 8 tūkstančius JAV dolerių. Pėdsakų lyg ir pavyko išvengti, tačiau situacija baugino.

Alvydas Albrechtas
Alvydas Albrechtas

„Neramu buvo, kad Grainio žmona labai aršiai norėjo surasti, kas tai padarė. Išgyvenau dėl savo likimo“, – TV3 eteryje prisipažins samdomas žudikas.

Kaip rašė 15min.lt, dėl užsakomosios R.Grainio žmogžudystės Aukščiausiojo Teismo nuosprendžiu yra nuteistas kalėti praeityje garsus lenktynininkas Alvydas Albrechtas.

Po vyro netekties Fatima kurį laiką ir toliau gyveno Vilniuje, palaikė artimus ryšius su vienu garsiausių lazerinės chirurgijos specialistų. Tačiau vėliau pasigirdo kalbų, kad poros santykiai pašlijo. Fatima persikėlė į Maskvą, įsigijo naują pasą ir išvyko į Ameriką.

Ten neatradusi savęs vėl grįžo į Rusiją. Netrukus ji dar sykį pabandė rasti laimę Lietuvoje – nusipirko kotedžą ir ketino imtis nuosavo verslo, tačiau praėjus kuriam laikui vėl išvyko į Maskvą. Paskui moteris ištekėjo dar kartą ir įsitvirtino Turkijoje. Su šia santuoka Fatima nutraukė ir visus santykius su artimaisiais čečėnais – jie patys nusprendė jos atsižadėti.

Kvapą gniaužianti žudiko išpažintis, unikalūs kadrai ir lietuvio bei rytietės tragedija TV3 eteryje – jau pirmadienį 20.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius