-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Mailiaus“ bylą advokatas išmainė į kelionę po Italiją

Vilniaus miesto 1-ajam apylinkės teismui trečiadienį nepavyko pradėti liudytojų apklausos vadinamojoje „mailiaus“ byloje.
Teismas
Teismas / Martyno Vizdbelio/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Advokatas

Trečiadienį atvykus trims pirmiesiems liudytojams, paaiškėjo, kad kaltinamasis Jonas Jacunskas neturi gynėjo.

J.Jacunskas teigė, kad trečiadienio rytą susisiekė telefonu su savo gynėju Stasiu Sanda ir pasiteiravo, ar šis yra Lietuvoje. Gynėjas atsakė, kad kažkodėl nepasižymėjo darbų kalendoriuje, kad tądien turi bylą ir dabar esą yra ne Lietuvoje. Vėliau su advokatu susisiekė teismo posėdžių sekretorė. Jai advokatas paaiškino, kad šiuo metu yra Italijoje.

Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo atstovas spaudai Audris Kutrevičius BNS sakė, kad bylą nagrinėjantis teisėjas Petras Karvelis nusprendė kreiptis į Advokatų tarybą dėl neetiško S.Sandos elgesio.

Neatvykus advokatui, bylos nagrinėjimas ir liudytojų apklausa neįvyko. Kitas teismo posėdis turėtų vykti gegužės 8 dieną. Į jį bus kviečiami liudytojai.

Kaltinamieji vadinamojoje mailiaus byloje parodymų kol kas nedavė, jie ketina tai padaryti po liudytojų apklausos.

Šioje Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ir Generalinės prokuratūros tirtoje byloje iš viso yra devyni kaltinamieji, vienas iš jų – buvęs Lietuvos banko vadovas ir buvęs ambasadorius Romualdas Visokavičius.

Pareigūnų teigimu, organizuotai grupei vadovavo Lietuvoje ir užsienyje veikiančių baldais prekiaujančių įmonių savininkas Egidijus Gesevičius.

Bylos duomenimis, jo organizuota nusikalstama grupė, prisidengusi veiklos nevykdančiomis septyniomis Lietuvos ir viena užsienio įmone, 2009-2010 metais klastodama dokumentus, steigdama fiktyvias įmones, kyšininkaudama, papirkinėdama ir skatindama piktnaudžiauti tarnybine padėtimi, pasikėsino apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą – 10 mln. litų iš Europos Sąjungos fondų ir Lietuvos valstybės biudžeto.

Šios lėšos buvo skiriamos pagal Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2007-2013 metų veiksmų programos antrosios prioritetinės krypties „Akvakultūra, žvejyba vidaus vandenyse, žuvininkystės ir akvakultūros produktų perdirbimas ir rinkodara“ priemonės „Žuvininkystės ir akvakultūros produktų perdirbimas ir rinkodara“ veiklos sritį „Investicijos į akvakultūros įmones“.

Grupuotė pastarojo nusikaltimo nebaigė dėl priežasčių, nepriklausančių nuo jų valios – FNTT pareigūnai užkirto kelią nusikaltimui.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už įvykdytas nusikalstamas veikas įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šioje byloje liudytoju apklaustas žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

Ikiteisminis tyrimas dėl siekio apgaule užvaldyti ES lėšas pradėtas praėjusių metų sausio 27 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius