-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Majoras Mindaugas Statkus apie apšaudytą VW: „Pakliūti į tokį nuotykį – galbūt kitų svajonė“

Sutapimų virtinė – taip incidentą prie Žukų kaimo, kai buvo apšaudytas pro šalį važiavusių civilių automobilis, linkę vertinti karinių pratybų organizatoriai.
Krašto apsaugos savanorių pajėgos žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės štabo viršininkas majoras Mindaugas Statkus
Krašto apsaugos savanorių pajėgos žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės štabo viršininkas majoras Mindaugas Statkus / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Pirmadienį Jurbarko rajone kaukėtų ir uniformuotų vyrų buvo apšaudytas „VW Kombi“ automobilis, kuriame sėdėjo vyras su žmona. 

Karines pratybas organizavę kariškiai tikina, kad visa tai – tik nelemtas atsitiktinumas. Apie planuojamas pratybas buvo informuota vietos valdžia, pranešimus išplatino vietinė žiniasklaida.

„Vyko planinės pratybos, kuopų skyriai vykdė pasalas. Vienam skyriui į pasalos vietą atvyko automobilis, panašiai paženklintas kaip ir turėjo būti priešiškų pajėgų“, – aiškino Krašto apsaugos savanorių pajėgos žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės štabo viršininkas majoras Mindaugas Statkus.

​Buvo inscenizuojama situacija, kai nelegaliai gabenami ginklai. Tam naudotos civilinės mašinos. Buvo sutarta, kad priešiška mašina bus paženklinta žaliais A4 formato popieriaus lapais. Nelemtas sutapimas, anot M.Statkaus, kad ir šeimos, važiavusios pro Žukų kaimą, mašina buvo taip pat apklijuota žaliais lapais. 

Pratybų dalyviai nusprendė, kad tai – „priešiška mašina“ ir apšaudė ją imitaciniais šoviniais, buvo panaudotos ir dūminės uždangos. Anot M.Statkaus, ataka galėjo trukti apie penkias minutes. 

Keliu važiavę žmonės buvo ne vietiniai, todėl apie karines pratybas nebuvo nieko girdėję. Dar vienas sutapimas, pasak M.Statkaus, tai, kad su netikėtomis kliūtimis susidūrė ir iš paskos važiavęs „VW“, tikrasis atakos dalyvis. Automobilis „VW Caddy“ vėlavo į sutartą vietą.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) antradienį paviešino pranešimą, jog kariai atsiprašo už civiliams gyventojams pratybų metu sukeltus nepatogumus. KAM pranešime buvo teigiama, kad „gyventojų automobilis, kuriuo jie važiavo pratybų vietovėje, buvo tos pačios spalvos ir markės kaip pratybose priešiškas pajėgas imitavusių karių.“ Tačiau šeima keliavo seno modelio „VW Kombi“ autobusiuku, o karių taikiklyje turėjo būti „VW Caddy“ – komercinės paskirties lengvasis automobilis su vadinamąja būda.

15min.lt nuotr./Apšaudymo vieta
15min.lt nuotr./Apšaudymo vieta

15min.lt šaltiniai pasakojo, kad apšaudymas vyko kaip filme. Kariškių sunkvežimis bendro naudojimo kelyje, vedančiame iš Šilutės pusės Jurbarko link, dideliu greičiu aplenkė sutuoktinių mikroautobusą. Pakilo priekabos tentas, už jo pasirodė būrys kaukėtų ginkluotų karių. Pasigirdo šūvių tirada.

Apšaudymas vyko kaip filme. Kariškių sunkvežimis bendro naudojimo kelyje, vedančiame Jurbarko link, dideliu greičiu aplenkė sutuoktinių mikroautobusą. Pakilo priekabos tentas, už jo pasirodė būrys kaukėtų ginkluotų karių. Pasigirdo šūvių tirada.

Vairuotojas staigiai stabdė, apsisuko ir grįžo į vietovę Pagėgių savivaldybėje, iš kurios buvo neseniai išvykęs. Ten šeima ramiau apsižiūrėjo ir paskambino į policiją.

„Kariai susisiekė su štabu ir suprato, kad tai – ne ta mašina. Žmonėms buvo paaiškinta, kokios pratybos čia vyko. Mano duomenimis, mašina neapgadinta“, – aiškino pašnekovas.

Paklaustas, ar buvo atsiprašyta šoką patyrusių žmonių, jis bandė juokauti: „Pakliūti į tokį nuotykį – galbūt kitų svajonė.“

Kaip minėta, kariuomenės atstovai atsiprašė išgąsdintos šeimos. Pasikalbėję su kariškiais, nukentėjusieji sutiko atsiimti policijai rašytą pareiškimą. 

15min.lt žiniomis, mikroautobusiuku vyko Vokietijos pilietis ir lietuvė.  Jie susituokę ir gyvena Vokietijoje, tačiau prieš didžiąsias metų šventes, kaip įprasta, Pagėgių seniūnijoje globojamai bendruomenei buvo atvežę kalėdinių dovanų.

Į karštą incidentą pakliuvusi moteris 15min.lt teigė šia tema viešai kalbėti nenorinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius