-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Malikas Gatajevas Suomijoje jau saugus, bet ir toliau kratosi Lietuvoje paskelbtos paieškos bei už akių jam skirto suėmimo

Aukštesnės instancijos teismas išnagrinėjo čečėno Maliko Gatajevo ir jo advokatės apeliacinį skundą dėl griežtų uostamiesčio teisėjų sankcijų.
Prokurorai įsitikinę, jog sutuoktiniams Gatajevams teismo paskirta bausmė - 10 mėnesių nelaisvės - yra per švelni.
Malikas Gatajevas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienio rytą Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjo skundą dėl to, kad Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus kolegija kovo 30 dieną buvo patenkinusi prokurorų prašymą skelbti nuteistų dėl savavaldžiavimo čečėnų Chadidžat ir Maliko Gatajevų paiešką bei už akių jiems skyrė suėmimą.

Aukštesnės instancijos teismas nagrinėjo M.Gatajevo ir jo advokatės apeliacinį skundą.

M.Gataevo gynėja anksčiau rašytame skunde prašo panaikinti nutartį dėl suėmimo ir paieškos, nes Gataevai yra Suomijoje ir dėl objektyvių priežasčių, kol nagrinėjami jų prašymai dėl prieglobsčio suteikimo, negalėjo išvykti iš Suomijos.

Tokiai pozicijai iš esmės neprieštaravo ir bylą kuruojantis prokuroras. Prokuratūros atstovui atrodė logiška sulaukti verdikto dėl prieglobsčio, o tik tada, jei bus galimybė ir būtinybė, taikyti čečėnui prievartos priemones.

Advokatė pabrėžė, kad M.Gatajevas neatvykdavo į posėdžius uostamiestyje ne dėl to, kad slapstosi nuo teismo, o kadangi negalėjo, neturėjo dokumentų sienos kirtimui ir t.t.

Kaip žinoma, apeliacinio skundo nagrinėjimo išvakarėse, antradienį, tarptautinė situacija radikaliai pasikeitė Gatajevų naudai: pranešta, kad Suomijos migracijos tarnyba suteikė čečėnų šeimai politinį prieglobstį.

Bylą išnagrinėjęs teisėjas Svajūnas Knizleris nutartį žada skelbti gegužės 8 dieną. Net jei Klaipėdos apygardos teismo nutartis dėl Gatajevų paieškos ir suėmimo nebus pripažinta neteisėta, faktiškai dabar vis tiek nebeliko galimybių ją įgyvendinti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius