Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marija Milinienė už nesibaigiantį jos nužudyto sūnaus Vaido šmeižimą reikalauja dar vienos bausmės Rūtai Gajauskaitei

„Trečiuoju pedofilu Aidu“ išvadinto sūnaus netekusi kaunietė Marija Milinienė neatsikvėpdama ieško teisybės teismuose. Valstybės saugoma moteris dabar siekia, kad dėl jos šeimos šmeižto neseniai nuteistai Atkuriamojo Seimo deputatei Rūtai Gajauskaitei būtų iškelta dar viena panaši byla. Tą pačią dieną, kai išklausė nuosprendį, R.Gajauskaitė vėl nekorektiškai atsiliepė apie M.Milinienę ir jos šeimą.
Marija Milinienė
Marija Milinienė / 15min.lt nuotr.

Buvusio Kauno apygardos teismo pirmininko žmona, paslaptingomis aplinkybėmis žuvusio Vaido Milinio motina ketvirtadienio popietę mynė Vilniaus apygardos teismo slenkstį.

Marija Milinienė 15min.lt sakė siekianti naujos baudžiamosios bylos Atkuriamojo Seimo deputatei Rūtai Gajauskaitei, kuri 2013 m. dar neįsiteisėjusiu sostinės teismo nuosprendžiu yra pripažinta kalta paskleidusį tikrovės neatitinkančią informaciją apie jos šeimą.

M.Milinienei ne tik skaudu girdėti melą ir įžeidimus – moters supratimu, skleidžiama dezinformacija kursto vadinamuosius violetinius kovotojus, todėl vėl kyla grėsmės jos šeimos narių saugumui ir gyvybei. M.Milinienė turi dukrą, dainininkę Simoną Milinytę.

Vilniaus apygardos teismas šiandieną išnagrinėjo kaunietės skundą dėl jai neparankios Vilniaus miesto apylinkės teismo 2014 m. sausio 6 d. nutarties dėl atsisakymo pradėti ikiteisminį tyrimą. Milinių prašomą tyrimą pradėti dar pernai lapkritį atsisakė Vilniaus m. apylinkės prokuratūra.

VIDEO: Marija Milinienė Vilniaus apygardos teisme

Apie trečiąjį pedofilą „Aidą“ samprotavusi Atkuriamojo Seimo deputatė R.Gajauskaitė ir Aurimas Drižius, atsidūrę teisiamųjų suole dėl vaikino šmeižto po mirties, yra sulaukę skirtingo verdikto: A.Drižius buvo išteisintas, o R.Gajauskaitė pripažinta kalta.

Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo ir 2013 m. spalio 24 d. paskelbė nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl mirusiojo paniekinimo – Kauno apygardos teismo teisėjo Alberto Milinio įsūnio Vaido Milinio apšmeižimo po jo mirties.

„Rūtos Gajauskaitės tęsiamos nusikalstamos veikos kursto dar didesnę grėsmę Milinių šeimos atžvilgiu“, – ketvirtadienį teisme pareiškė M.Milinienė.

Teisėjos Rasos Paužaitės sprendimu R.Gajauskaitė skirta 5 200 litų bauda. Teismas taip pat iš dalies tenkino nukentėjusiųjų civilinį ieškinį ir įpareigojo R.Gajauskaitę sumokėti iš viso 10 500 litų Milinių šeimai neturtinei žalai atlyginti.

Buvusio Kauno apygardos teismo teisėjo A.Milinio įsūnis Vaidas Milinis Kauno rajone rastas nušautas 2010 m. gruodžio 11-ąją.

Nužudytojo motina M.Milinienė pasiskundė, kad R.Gajauskaitė žiniasklaidoje skelbė šmeižikišką informaciją, jog jos velionis sūnus Vaidas galėjo būti „trečiasis pedofilas Aidas“.

Rūta Gajauskaitė
Rūta Gajauskaitė

Nuosprendis, kuriuo R.Gajauskaitė pripažinta kalta, dar neįsiteisėjo, nes yra apskųsta apeliacine tvarka.

Tą pačią 2013 m. spalio 24 d., kai atvyko į sostinės teismą išklausyti nuosprendžio, R.Gajauskaitė davė interviu, kuriame nekorektiškai atsiliepė apie M.Milinienę ir jos šeimą.

„Ji ir toliau atliko nusikalstamas veikas, įžeisdama Milinių šeimą. Rūtos Gajauskaitės tęsiamos nusikalstamos veikos kursto dar didesnę grėsmę Milinių šeimos atžvilgiu“, – ketvirtadienį Vilniaus apygardos teismo posėdyje sakė pareiškėja M.Milinienė.

Skundą išnagrinėjusio teisėjo Arūno Kisieliaus verdiktas bus galutinis ir neskundžiamas. Apygardos teismas arba patvirtins, kad prokuratūra  naujos bylos R.Gajauskaitei nekėlė pagrįstai, arba įpareigos pareigūnus atsižvelgti į M.Milinienės reikalavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius