Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Demaskuota „Regitros“ darbuotoja, bandžiusi legalizuoti iš vokiečio pavogtą „Audi Q5“

Valstybės įmonės „Regitra“ darbuotojai Marijampolėje įregistruoti vogto automobilio nepavyko. Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras Giedrius Šalaševičius baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl marijampolietės bandymo įregistruoti vogtą automobilį, pateikiant melagingą informaciją.
„Audi S4 Avant“
Asociatyvinė iliustracija: „Audi“ salonas / „Audi“ nuotr,.

Kaltinama moteris teisėsaugos pareigūnų dėmesio sulaukė kilus įtarimui, jog patikrinimui pateiktas automobilis, kurį marijampolietė ketino įregistruoti savo vardu, gali būti suklastotu identifikaciniu numeriu ir suklastotais dokumentais.

Kaltinamoji paprašė savo kolegų, atliekančių automobilių apžiūrą, kad šie patikrintų automobilį, kurį ji ketina įsigyti. Patikrinimo metu buvo pastebėta, jog 2010 metų automobilio „Audi Q5“ identifikavimo numeris yra kitoks nei įprasta šios markės automobiliams. Dažų skiedikliu pavalius automobilio numeracijos lauką dažai nusivalė, todėl tapo akivaizdu esant klastojimo požymiams, nes gamykliniai dažai nenusivalo. Patikrinus automobilio registracijos dokumentus pastebėta ir kitų įtarimų keliančių neatitikimų, nes dokumentas nebuvo tinkamai užpildytas. VĮ „Regitra“ darbuotojai apie įtarimus pranešė policijai.

Sutrikusi marijampolietė prašė sistemoje pakeisti duomenis, kad automobilį ir jo dokumentus pateikė ne ji, o vienos įmonės įgaliotas asmuo. Pateikė tos įmonės įgaliojimą be registracijos numerio ir, kaip nustatyta, netikrą transporto priemonės pirkimo – pardavimo sutartį, kurią užpildė pati ir surašė melagingus duomenis.

Ikiteisminio tyrimo metu gautose specialistų išvadose nustatyta, kad minėtas automobilis 2014 metais buvo pavogtas Vokietijoje. Vokietijos Federacinės Respublikos transporto priemonės registracijos liudijimų numerių blankai yra atspausdinti pagal reikalavimus, tačiau pakeitimas atliktas ties viena numerio raide, kai panašaus atspalvio dažikliu atliktas papildomas štrichas ir raidė „P“ pakeista į raidę „R“. Taip pat nustatyta, kad automobilio identifikacinis numeris yra pakeistas virš tikrojo numeracijos lauko pritvirtinant negamyklinę plokštelę su esamais numeriais.

Automobilis „Audi Q5“ grąžintas teisėtam savininkui Vokietijoje. Baudžiamąją bylą kaltinamosios atžvilgiu nagrinės Marijampolės apylinkės teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius