-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Marijampolėje pasieniečiai demaskavo kontrabandinių rūkalų sandėlį

Jungtinės Varėnos ir Lazdijų rinktinių pasieniečių pajėgos Marijampolėje demaskavo garaže įrengtą kontrabandinių rūkalų sandėlį. Čia pat sulaikyti du vyrai, siejami su rastuoju cigarečių kroviniu, bei du automobiliai.
Pasieniečių automobilis
Pasieniečių automobilis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės operatyvininkai bei jiems talkinantys kolegos iš Lazdijų patikrino vieną garažą Marijampolėje. Turėta žinių, kad čia gali būti saugomos neteisėtai į Lietuvą atgabentos cigaretes.
 
Netrukus paaiškėjo, kad pasieniečių surinkta informacija pasitvirtino. Garaže aptikti 54 tūkstančiai 970 pakelių cigarečių „Viceroy Blue“, „Viceroy Red“ bei „Jing Ling“. Visos rūkalų pakuotės buvo paženklintos rusiškais akcizo mokesčio ženklais.
 
Prie garažo VSAT pareigūnai sulaikė du vyrus, kurie, kaip paaiškėjo vėliau, yra 26 ir 42 metų Marijampolės miesto bei rajono gyventojai.
 
Patikrinti ir netoliese stovėję du automobiliai „Nissan Serena“ bei „Peugeot Boxer“. Juose pasieniečiai taip pat aptiko nelegaliai gabentų cigarečių: 400 pakelių „Lifa Original“ bei dviejų rūšių „Compliment Superlims“. Ant transporto priemonėse rastųjų rūkalų pakuočių jokių banderolių nebuvo.
 
Iš viso į pareigūnų rankas pateko 55 tūkstančiai 370 kontrabanda į Lietuvą atgabentų cigarečių pakelių, kurių bendra vertė su mokesčiais, pirminiais duomenimis, siekia 410 tūkstančių litų.
 
Po apklausos abu prie garažo sulaikyti vyrai uždaryti į areštinę. Abu automobiliai ir rastasis kontrabandinių cigarečių krovinys laikinai saugomi Varėnos rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą.
 
Galutinai nustačius ir patvirtinus rūkalų kainą sulaikytiesiems už minėtą nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius