-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Marijampolės rajone aptiktas didžiulis kontrabandinių cigarečių sandėlis (nuotraukos)

Cigarečių kontrabandos banga neslopsta: naktį iš sekmadienio į pirmadienį Marijampolės rajono Puskelnių kaime Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai aptiko didžiulį kontrabandinių cigarečių sandėlį.
Kontrabandinių rūkalų sandėlis
Kontrabandinių rūkalų sandėlis / MKT nuotr.

Kaip informuoja Muitinės kriminalinė tarnyba, sandėlis buvo įrengtas tarptautiniais gabenimais užsiimančios įmonės teritorijoje.

Sulaikyti du ten besidarbavę vyriškiai, aptikta maždaug pustrečio milijono litų vertės nelegalių rūkalų.

Per du pirmus šių metų mėnesius Lietuvos muitinė jau sulaikė apie 50 mln. vnt. kontrabandinių cigarečių – beveik pusę pernai sulaikytų nelegalių rūkalų kiekio.

MKT pareigūnai gavo informacijos, kad į šiaurės rytus nuo Marijampolės esančiame Puskelnių kaime, vienos autoįmonės teritorijoje gali būti sandėliuojama cigarečių kontrabanda.

Minėta įmonė, užsiimanti tarptautiniais pervežimais, įsikūrusi strategiškai labai patogioje vietoje krovinių sandėliavimui – Puskelnių kaimas vos už kelių šimtų metrų nuo tarptautinio greitkelio Via Baltica ir geležinkelio.

Kovo 1-osios naktį MKT pareigūnai netikėtai patikrino šios įmonės teritoriją. Įtarimai pasirodė pagristi. Kai apie 0.30 val. nakties muitinės kriminalistai įsiveržė į įmonės teritoriją, darbas ten virte virė – du asmenys iš vilkiko Iveco kaip tik iškrovinėjo cigarečių kontrabandą.

Pastaroji buvo slėpta tarp Rusijos Federacijoje registruoto vilkiko puspriekabėje buvusio krovinio – izoliacinės medžiagos (manoma, jog tai mineralinė vata).

Marijampolės gyventojas D.Č. ir kaunietis K.N. darbavosi išsijuosę: preliminariais duomenimis į sandėlį jie jau buvo spėję iškrauti apie 250 dėžių rūkalų, o dar maždaug du kartus daugiau jų buvo likę puspriekabėje.

Dauguma aptiktų cigarečių (daugiausia „Viceroy Red“ ir „Imperial Classic“) buvo su rusiškomis banderolėmis.

Išankstiniais duomenimis šiuo vilkiku į Lietuvą buvo nelegaliai įvežta apie 700 dėžių (350 tūkst. pakelių) kontrabandinių rūkalų. Jų vertė (su privalomais sumokėti mokesčiais) gali siekti iki 2 mln. 500 tūkst. Lt.

Pareigūnus nustebino rusiškame vilkike rasti krovinio dokumentai – sprendžiant iš jų, iš Baltarusijos Respublikos įvažiavęs Iveco turėjo mineralinės vatos krovinį vežti į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį per Panemunės kelio postą.

Tačiau vilkikas „pasiklydo“ ir atsidūrė Užnemunėje. Pareigūnų manymu vilkikas čia atsidūrė toli gražu neatsitiktinai – šioje vietoje labai patogu atsikratyti nelegalaus krovinio – cigaretės iš Puskelnių kaimo matyt būtų gabenamos toliau į Vakarų Europą. Juolab, kad „Imperial Classic“ yra ypač populiarios Lenkijoje.

Abu sandėlyje buvę asmenys sulaikyti dviem paroms.

MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199 str. 1 d. (Kontrabanda) ir 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis).

MKT pareigūnai pastebi, jog pastaruoju metu vis dažniau sulaikoma cigarečių „Viceroy“ ar „Imperial Classic“.

Tenka konstatuoti ir tai, jog rūkalų kontrabandos banga nemažėja – per abu šių metų mėnesius Lietuvos muitinė jau sulaikė apie 50 mln. vnt. cigarečių. Tuo tarpu pernai per visus metus buvo sulaikyta 120 mln. vnt. rūkalų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius