-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marijampoliečiai rūkalus iš Baltarusijos plukdė Birvetos upe

Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė tris marijampoliečius: du iš jų Birvetos upe iš Baltarusijos gumine baidare tempė kontrabandinius rūkalus, trečias įtariamas jiems talkinęs. Birveta iš Lietuvos įteka į Baltarusiją.
Sulaikyta kontrabanda ir kontrabandininkų transporto priemonė
Sulaikyta kontrabanda ir kontrabandininkų transporto priemonė / VSAT nuotr.

Penktadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio (SPB) pareigūnai, turėdami Operatyvinės veiklos skyriaus pasieniečių informacijos, netoli Rimaldiškės kaimo pastebėjo, kad Birvetos upe į Baltarusiją gumine baidare plaukia du įtartini asmenys.

Pasaloje likę SPB pasieniečiai fiksavo, kad po vidurnakčio į šeštadienį ši baidarė su dviem sienos pažeidėjais ir prie jos prikabintais šešiais ryšuliais prieš srovę iš Baltarusijos grįžo atgal į Lietuvos pusę. 

VSAT pareigūnai sulaikė šiuos 22 ir 24 metų Marijampolės gyventojus, kurie krovė guminę baidarę į automobilį „Renault Safrane".

Sulaikymo vietoje pasieniečiai rado ir šešias dėžės cigarečių „Premjer 7“ su Baltarusijos banderolėmis, iš viso 3 tūkst pakelių.

Aiškindamiesi šį įvykį Specialiojo būrio pareigūnai prie Ignalinos rajono Rimaldiškės kaimo sulaikė dar vieną 22 metų marijampolietį, kuris, įtariama, irgi yra susijęs su sulaikyta kontrabanda. 

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tai gresia areštas, bauda arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Dėl cigarečių gabenimo pradėta ir administracinės bylos teisena. Marijampoliečiams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų bei automobilio ir baidarės konfiskavimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius