Mažamečio pagrobimo byla perduota teismui

Klaipėdoje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio vaiko pagrobimo bei didelės vertės turto prievartavimo.
Vaiko išlaisvinimo operacija Klaipėdoje
Vaiko išlaisvinimo operacija Klaipėdoje / Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Temos: 2 Prievarta Vaikai

Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui Ruslanui Ušinskui surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui. 

Ikiteisminį tyrimą atlikę Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai nustatė, jog vasario 2 d. rytą pėsčiųjų take Klaipėdoje, ties Gedminų gatve, eidamas į mokyklą, buvo pagrobtas septynmetis berniukas. Prie jo priėjęs nepažįstamas vyriškis suėmė už striukės apykaklės ir jėga nusivedė į svetimą butą. Po keliolikos minučių vaiko motina į savo mobilųjį telefoną gavo žinutę, kad už sūnaus grąžinimą reikalaujama 400 tūkst. litų išpirkos ir kad tuos pinigus moteris turi surinkti iki 18 val. 

Vaiko išvadavimo operacijai nedelsiant buvo pasitelktos policijos bei prokuratūros organizuoto nusikalstamumo tarnybų pajėgos ir tą pačią dieną apie 17 val., operacijoje dalyvaujant ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnams, berniukas buvo išvaduotas ir perduotas motinos globon. 

Įtarimai dėl šio nusikaltimo buvo pareikšti dviems anksčiau nė karto neteistiems klaipėdiečiams 41 m. G.U. ir 45 m. V.K.  

„Bendromis policijos ir prokuratūros pareigūnų pastangomis šis sunkus nusikaltimas buvo atskleistas tą pačią dieną, sulaikyti ir į areštinę uždaryti abu įtariamieji. Ikiteisminis tyrimas baigtas per tris mėnesius, tačiau jį būtume užbaigę dar greičiau, jei ne vienam iš kaltinamųjų skirta psichiatrinė ekspertizė, kuri patvirtino, kad kaltininkas už padarytą nusikalstamą veiką privalės atsakyti įstatymų numatyta tvarka “, – sakė tyrimui vadovavęs bei valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis  prokuroras Ruslanas Ušinskas. 

Abiem įtariamiesiems nuo pat ikiteisminio tyrimo pradžios skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. 

Už svetimo mažamečio vaiko pagrobimą jiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių, o už didelės vertės turto prievartavimą – iki 10 metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius