-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baisaus mažametės išžaginimo organizatoriams – švelnios bausmės

Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį 15-metei ir 17-mečiui, pernai Vilniaus rajone suorganizavusiems mažametės seksualinę egzekuciją.
Mažametės išžaginimo byla išnagrinėta neviešuose posėdžiuose.
Mažametės išžaginimo byla išnagrinėta neviešuose posėdžiuose. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Nepilnametis žagintojas už grotų praleis 4 metus. Šį siaubingą nusikaltimą sukursčiusiai ir padėjusiai įvykdyti 15-metei skirtina 3,5 laisvės atėjimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams.

Taip penktadienį paskelbė Vilniaus apygardos teismas, neviešuose posėdžiuose išnagrinėjęs po baisaus nusikaltimo Didžiasalio kaime (Vilniaus r.) dviems paaugliams iškeltą baudžiamąją bylą (žr. susijusius straipsnius).

Kaip skelbta anskčiau, paskutiniame bylos posėdyje prokuratūros atstovas Liutauras Rudzevičius buvo išreiškęs poziciją, kad ligšiol tris kartus už vagystes teistas 17-metis ir 15-metė jo bendrininkė nusipelnė vienodų bausmių: realaus 4 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo.

Teigiama, jog tam, kad atleistų savo skriaudikei, kaltinamosios tėvai nuskriaustai mažametei yra sumokėję 5 000 litų. Ši aplinkybė nuo baudžiamosios atsakomybės 15-metės neišgelbėjo. Bylą nagrinėjant teisme, nukentėjusios mergaitės motina planavo pateikti solidų civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo, tačiau vėliau kažkodėl persigalvojo. Nuosprendį penktadienį skaitęs teisėjas Stasys Lemežis pabrėžė, kad nukentėjusieji galės kreiptis į teismą dėl neturtinės žalos atlyginimo civilinio proceso tvarka.

Siaubingi įvykiai liūdnai pagarsėjusį Vilniaus rajono Didžiasalio kaimą sukrėtė 2010-ųjų balandį. 15-metė per savo gimtadienį, būdama neblaivi, nutarė atkeršyti mažametei už tai, neva ši su buvusiu jos draugu turėjo intymių santykių. Vėliau medikai patvirtino, kad jokių lytinių santykių mergaitė iki išžaginimo nebuvo turėjusi.

Bylos duomenimis, būtent 15-metė sukurstė šį nežmonišką išpuolį, nes siekė atkeršyti ir pamokyti mažametę „priešininkę“. Už tai, kad išžagins vaiką, kurstytoja vaikinui pažadėjo atiduoti mobilųjį, egzekucijos metu atimtą iš aukos.

Seksualinę prievartą ir rimtą psichologinę traumą patyrusiai mažametei sudarytos sąlygos šiame teismo procese nedalyvauti. Bylą kuruojantis prokuroras Liutauras Rudzevičius anksčiau yra pabrėžęs, jog siekta daugiau nebetraumuoti nukentėjusiosios psichikos: „Jau gana to siaubo, kurį jai teko ištverti...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius