Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikiškis pasisiūlė pavėžėti iki Danijos, o pateko į nusikaltėlių gaujos žabangas

Klaipėdos policija praneša išnarpliojusi nusikaltėlių gaujos užmačias pasipelnyti iš plėšikavimo. Taip pralobti užsimojo po keliolika kartų teisti asmenys, susibūrę į grupuotę.
Klaipėdos policija demaskavo plėšikų grupuotę
Klaipėdos policija demaskavo plėšikų grupuotę / Policijos nuotr.

Gegužės 16 d. apie 19.00 val. Klaipėdoje, viename iš Debreceno g. daugiabučių, buvo apiplėštas 1979 m. gimęs Mažeikių miesto gyventojas. Vyras į vieną iš name esančių butų buvo įviliotas apgaule. Nukentėjusysis atvyko, manydamas, jog paims du pakeleivius, su kuriais kartu turėjo vykti į Daniją.

Tačiau bute sulaukė ne malonaus svetingumo, o smūgių ir grasinimų panaudoti elektrošoką bei reikalavimų atiduoti pinigus, mobiliojo ryšio telefoną, automobilio „Mersedes Benz“, kuriuo atvyko į Klaipėdą, raktelius bei kitus turėtus vertingus daiktus.

Bute nukentėjusysis prieš savo valią buvo laikomas keletą valandų, po to, prigrasinus, jog nesikreiptų į policiją, paleistas, o įtariamieji nukentėjusiojo automobiliu „Mersedes Benz“, kuris priklauso vienai Mažeikiuose registruotai įmonei, nuvažiavo nežinoma kryptimi.

Po įvykdyto plėšimo vienas iš įtariamųjų susisiekė su nukentėjusiuoju ir už automobilį pareikalavo 1000 eurų išpirkos. Pinigų perdavimas bei automobilio grąžinimas turėjo įvykti Šiaulių mieste, kuriame ir buvo sulaikyti trys plėšimą įvykdę asmenys: du klaipėdiečiai – anksčiau jau 9 kartus už įvairius nusikaltimus teistas ir tik į 2014 metais į laisvę išėjęs 1966 m. gimęs vyras ir 16 kartų teistas, 2015 m. balandžio mėn. į laisvę išėjęs 1983 m. gimęs vyras bei 18 kartų teistas, 2014 m. pabaigoje į laisvę išėjęs Vilniaus miesto gyventojas, gimęs 1973 metais.

Policijos nuotr./Klaipėdoje demaskuota plėšikų gauja
Policijos nuotr./Klaipėdoje demaskuota plėšikų gauja

Tyrimo metu buvo nustatytas ir ketvirtas plėšime dalyvavęs įtariamasis - niekur nedirbantis, anksčiau 8 kartus teistas klaipėdietis, gimęs 1973 metais.

Pas vieną plėšiką aptiktas nukentėjusiajam priklausantis mobilaus ryšio telefonas, automobilis irgi grąžintas savininkui.

Už plėšimą panaudojant nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą numatomas laisvės atėmimas iki 7 metų.

VIDEO: Klaipėdos policija demaskavo plėšikų gaują

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius