Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažeikiuose pavogtas bankomatas (banko komentaras)

Mažeikiuose nežinomi nusikaltėliai penktatienio naktį pavogė bankomatą.
Bankomatas
Bankomatas

Kaip informuoja Policijos departamentas, penktadienį apie 3.43 val. suveikus signalizacijai pastebėta, kad Mažeikiuose, Laisvės g., iš prekybos centro patalpų, išlaužus duris, pavogtas bankomatas.

Nuostolis nustatomas. Objektą saugo saugos tarnyba.

Banko komentaras: Penktadienio naktį Mažeikiuose bandyta pagrobti „Swedbank“  bankomatą, įrengtą prekybos centro „Maxima“ patalpose. Tai jau trečias banko bankomatas, kurio nusikaltėliams per pastarąsias dvi savaites nepavyko pagrobti po to, kai „Swedbank“ ėmėsi specialių prevencinių apsaugos priemonių.

Užkirsti kelią tokiems nusikaltimams taip pat padeda bendradarbiavimas su  policijos ir saugos tarnybomis bei operatyvus šių tarnybų darbas.

„Pastaruoju metu Lietuvoje suaktyvėjus panašiems nusikaltimams, ėmėmės prevencinių priemonių, kurios padeda apsaugoti banko ir klientų pinigus. Peržiūrėjome inkasavimo tvarką, bankomatuose, kurie įrengti mažiau saugiose vietose, stengiamės laikyti mažiau pinigų – ypač naktį. Minimas bankomatas Mažeikiuose ir buvo vienas iš tų, kuriems sustiprintos specialios apsaugos priemonės“, – sakė Jorūnė Juodžbalytė, „Swedbank“ Komunikacijos skyriaus vadovė.

Pasitelkę kolegų Švedijoje patirtį, „Swedbank“ bankas Lietuvoje kitų metų pradžioje planuoja įdiegti specialią bankomatų papildymo pinigais sistemą. „Manome, kad įdiegus šią sistemą, bankomatų grobimas taps neaktualus. Tai rodo „Swedbank“ patirtis Švedijoje, kur šiemet buvo tik du bandymai pasikėsinti į „Swedbank“ bankomatus“, – sakė J.Juodžbalytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius