-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 07 /14:25

Mažylio egzekuciją menančiame bute Kėdainiuose buvo tikrinama, ar jo motina nemeluoja tyrėjams

Į keturmečio egzekuciją menantį butą po kelių savaičių grįžo jo motina, kad tyrėjai galėtų įsitikinti, kuri įvykių versija yra teisinga – kėdainiškės ar anksčiau teisto jos sugyventinio Gedimino Kontenio.
Kėdainiuose tikrinama, ar užmušto berniuko motina nemeluoja
Kėdainiuose tikrinama, ar užmušto berniuko motina nemeluoja / Algimanto Barzdžiaus / rinkosaikste.lt

Antradienį ryte Kėdainių Mindaugo gatvėje esančiame bute lankėsi keturmečio sūnaus nužudymu įtariama motina, kad tyrėjai galėtų atlikti parodymų patikrinimą.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Vytautas Gataveckas 15min teigė, kad įtariamoji buvo klausiama kiekvienos tragiško įvykio detalės, kurias kruopščiai dokumentavo Kauno kriminalistai.

Tyrimas dėl narkotikų vartojimo paskirtas, tačiau jo trukmė – iki 2,5 mėnesio.

„Tie parodymai, kuriuos galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, tikrinami vietoje“, – teigė prokuroras. Reikia ne tik patikrinti moters pateiktą pirminę įvykių versiją, bet ir palyginti ją su Gedimino Kontenio žodžiais.

Apie 12 val. 30 min. ji buvo išvesdinta iš buto ir išvežta atgal į sulaikymo vietą – motinos versijos patikrinimas truko ne vieną valandą.

Jau yra žinoma, kad nė vienas iš įtariamųjų į medikus kreiptis neskubėjo. Motina pagalbos sumuštam keturmečiui ieškojo internete ir vaistinėje – davus vaistų vaikas aprimo, tačiau po kiek laiko nustojo kvėpuoti.

Sutiko keiksmais

Kaip praneša Kėdainių naujienų portalas muge.eu, po kelias valandas trukusios apklausos, moteris buvo įsodinta į konvojaus automobilį ir išvežta. Tačiau aplink besibūriavę žmonės nepraleido progos pasakyti viską, ką galvoja apie moterį.

Supykę žmonės aiškino, kad norėjo kaltinamajai pažiūrėti į akis: „O kaip pažiūrėsi, kad pastoviai užsidengusi akis. Labai pikta. Visa Lietuva į laidotuves važiavo, čia reikia Norvegijos įstatymų Lietuvoje. Neįmanoma gyventi!“, – šaukė susibūrę žmonės.

Akylūs susirinkusieji netruko pastebėti, kad šalimais esančiame prekybos centre lūkuriavo įtariamosios Monikos K. močiutė Jadvyga Ančerevičienė Keiksmų lavina teko ir jai.

Vaidos Masilionytės/Muge.eu nuotr./Monikos K. močiutė Jadvyga Ančerevičienė
Vaidos Masilionytės/Muge.eu nuotr./Monikos K. močiutė Jadvyga Ančerevičienė

„Visai netikėtai susitikau su klasės drauge ir netikėtai išėjau iš parduotuvės. Tai tik sutapimas, kad šiuo metu čia atsiradau. Aš tiek vaistų prigėriau, negi aš dabar kalta esu?!

Mergina bandė tvarkytis gyvenimą, o jis labai gerai mokėjo kalbėti. Viską žinau tik iš televizijos. Žiauriai skaudu pro šią vietą praeiti. Jis ją užhipnotizavo, jis labai gražiai kalbėjo. Vieną kartą mačiau, kaip jis kalbėjo, esą aš noriu šį vaiką auginti, atrodė, taip gražiai šneka. O jis jai grasino visą laiką! Jis jai neleisdavo, jis jai viską drausdavo, apie jį aš viską sužinojau tik per spaudą“, – sakė J.Ančerevičienė.

Bute – kraujas

Mažylio motinos suėmimas pratęstas mėnesiui, o G.Kontenio – trims mėnesiams. Vyras pripažįsta mušęs vaiką. Jis buvo daužomas mažiausiai pusę paros ne tik rankomis, bet ir įvairiais daiktais.

Apžiūrėję vaiko egzekucijos vietą tyrėjai rado kraujo žymių ant įvairiausių daiktų.

Tapo aišku, kad mažametis smūgių sulaukė ne kartą, o jam surengta egzekucija buvo itin žiauri – įtariami smurtautojai naudojosi bet kokiais daiktais, tikusiais žaloti vaiką.

Žiauriai sumuštas keturmetis itin sunkios būklės sausio 25-osios vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose. Kitą rytą rytą vaikas mirė. Pasak medikų, jis neturėjo jokių galimybių išgyventi. Įtarimai dėl jo nužudymo pateikti motinai ir patėviui. Sužvėrėjęs sugyventinis taip jį baudė esą dėl to, jog mažylis neteisingai ištarė skaičių pavadinimus.

Šis nusikaltimas visuomenėje sukėlė didelį rezonansą ir iškėlė daug klausimų dėl policijos ir vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistų darbo.

Paaiškėjo, kad įtarimų ir liudijimų, jog vaikas mušamas, buvo ir anksčiau. Apie tai buvo pranešta ir vaiko teisių apsaugos specialistams, ir policijos pareigūnams. Šiuo metu atliekamas ne tik nusikaltimo, bet ir pareigūnų bei vaiko teisių apsaugos specialistų veiklos tyrimai.

Tyrimas užsitęs?

Nors prokuroras neslepia, kad tyrimas nėra sudėtingas, tačiau verdikto vaiko nužudymu įtariamam G.Konteniui ir jo motinai dar teks palaukti.

„Tyrimo trukmė ne nuo mūsų priklausys, o nuo ekspertų, kurie atliks tyrimus“, – sakė V.Gataveckas.

Be prokuratūrai reikalingų teismo medicinos ir kitų ekspertų išvadų, reikės sulaukti patvirtinimo, ar įtariamieji nebuvo apsvaigę nuo narkotikų. Ypač, turint omeny, kad G.Kontenis teisėsaugos akiratyje buvo atsidūręs dėl pagalbos narkotikų prekeiviams. Nusikaltimo metu abu nebuvo apsvaigę nuo alkoholio.

Prokuroras teigia, kad šio patvirtinimo teks palaukti, o tyrimas gali užsitęsti. „Tyrimas dėl narkotikų vartojimo paskirtas, tačiau jo trukmė – iki 2,5 mėnesio“, – sakė V.Gataveckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius