Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medininkų žudynių įtariamajam – vėl nesėkmė

Vilniaus apygardos teismas pranešė, kad buvusiam OMON smogikui Konstantinui Michailovui nepavyko nušalinti prokurorų.
Konstantinas Michailovas su advokatu
Konstantinas Michailovas su advokatu / Broniaus Jablonsko nuotr.

Dalyvavimu Medininkų žudynėse kaltinamo K.Michailovo (buvusio Nikulino) prašymas nušalinti valstybės kaltinimą palaikančius Generalinės prokuratūros atstovus buvo nepagrįstas, ketvirtadienį paskelbė Vilniaus apygardos teismas.

Kaip jau rašė 15min.lt, šią savaitę įtariamasis K.Michailovas šioje baudžiamojoje byloje mėgino atsikratyti prokurorų Rolando Stankevičiaus ir Sauliaus Versecko. Kiek anksčiau nesėkmingas buvo ir šio įtariamojo bandymas nušalinti du iš trijų šią rezonansinę bylą tiriančių teisėjų.

Kaip žinoma, 1991-ųjų liepos 31-osios rytą per žiaurų omonininkų išpuolį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje buvo nužudyti Medininkų kelio poste budėję muitininkai Antanas Musteikis, Stanislovas Orlavičius, „Aro“ pareigūnai Algimantas Juozakas, Mindaugas Balavakas, kelių policijos darbuotojai Juozas Janonis ir Algirdas Kazlauskas.

Rugpjūčio 2 dieną ligoninėje mirė sunkiai sužeistas policininkas Ričardas Rabavičius. Gyvas liko tik sunkiai sužeistas buvęs muitininkas Tomas Šernas.

T.Šernas šioje byloje yra pripažintas nukentėjusiuoju, civilinius ieškinius yra pareiškusi ir Lietuvos valstybė. Vilniaus apygardos teismas ketina apklausti iš viso 223 liudytojus, bylą sudaro apie 16 000 puslapių, susegtų į 40 tomų.

Per tyrimą surinkti duomenys prokurorams leidžia įtarti, kad šį nusikaltimą padarė buvusios Sovietų Sąjungos ypatingosios paskirties milicijos būrio (OMON) smogikai iš Rygos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius