-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgėjus kateriais skrosti Dzūkijos ežerų vandenis gaudys ir policininkai

Prasidėjęs poilsiavimo sezonas į paežeres atviliojo ne tik saulės pasiilgusius poilsiautojus, bet ir mėgėjus vandens transporto priemonėmis skrosti Dzūkijos ežerų vandenis.
Policija
Policija / Alytaus VPK nuotr.

Pirmadienio vidurdienį vandens temperatūra Lazdijų rajone esančiame Dusios ežero paviršiuje siekė 20 laipsnių šilumos.

„Praėjusį savaitgalį pajautėme, kad poilsiavimo sezonas jau prasidėjo. Dusios ežero pakrantės buvo nugultos saule besimėgaujančių poilsiautojų, nors į bangas lįsti ryžosi nedaugelis“, – sakė Lazdijų rajone esančio Metelių regioninio parko direktorius Ramūnas Krugelis.

Šio parko teritorijoje yra trys ežerai – Dusia, Metelys ir Obelija, kuriuose galimybe plaukioti kateriais ar vandens motociklais susivilioja pasiturintys lietuviai.

Metelių regioninio parko direktorius Ramūnas Krugelis perspėja tokių pasiplaukiojimų mėgėjus: parko teritorijoje galioja griežti reikalavimai tokio vandens sporto mėgėjams.

„Dusios, Metelio ir Obelijos ežerai yra svarbūs retiems ir migruojantiems paukščiams, todėl juose ribojamas plaukiojimas savaeigių transporto priemonėmis. Regioninių ir nacionalinių parkų vandens telkiniuose draudžiama plaukioti vandens motociklais ir savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, kurių galingumas didesnis kaip 8 kW. Kauno marių regioniniame parke galima plaukioti vandens motociklais nuo Kauno marių prieplaukos iki Samylų įlankos pradžios.

Plaukioti savaeigėmis transporto priemonėmis, kurių galingumas didesnis kaip 8 kW (10,8 AG), išskyrus vandens motociklais, metelių regioniniame parke esančiuose Dusios, Metelio ir Obelijos ežeruose bus galima tik nuo rugpjūčio 1 dienos, ir ne arčiau kaip 300 m nuo kranto, išskyrus išplaukimą ar parplaukimą lėta eiga. Nuo rugpjūčio 1 dienos burinėmis plaukiojimo priemonėmis galima plaukioti ne arčiau kaip 300 m nuo kranto“, – apie galiojančius reikalavimus sakė direktorius R.Krugelis.

Šiemet Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai žada sezono metu gelbėti gamtosaugininkams. Patruliavimui Dzūkijos ežeruose policininkai naudos įsigytą katerį.

„Policiją su kateriu į pagalbą kviesimės jei bus pastebėta grubių plaukiojimo tvarko pažeidimų – plaukiojimas su vidaus degimo varikliu, vandens motociklais“, – teigė R.Krugelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius