Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meno galerijas Vilniuje apšvarinęs ilgapirštis nutarė prisipažinti

Šių metų liepą Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl paveikslų vagysčių. Paveikslai buvo pavogti iš sostinės centre esančių meno galerijų.
Vienas iš pavogtų paveikslų
Vienas iš pavogtų paveikslų / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, ieškodami paveikslų vagišių, intensyviai dirbo ir atliko daug viešo ir neviešo pobūdžio paieškos veiksmų. Pareigūnai nustatė, kad paveikslus pavogė tas pats asmuo. Surinkę pakankamai duomenų apie vagystę padariusį asmenį, kriminalistai pradėjo jo paiešką, praneša Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Intensyvus ir kruopštus pareigūnų darbas netrukus davė vaisių – ieškomas įtariamasis, sužinojęs, kad pareigūnai jau lipa jam ant kulnų ir kelis kartus per dieną tikrina galimas jo pasirodymo vietas, nutarė, kad ilgai slapstytis nepavyks.

Rugpjūčio 11 d. jis pats atvyko pas kriminalistus ir atnešė paveikslą, pavogtą liepos pabaigoje iš „Arkos meno galerijos“ Aušros vartų gatvėje, Vilniuje. Kitą paveikslą ilgapirštis jau buvo spėjęs parduoti, todėl šiuo metu pareigūnai kruopščiai tikrina informaciją apie galimus paveikslo pirkėjus ir jo buvimo vietą. 

Pažymėtina, kad abejose galerijose buvo nepakankamai užtikrintas turto saugumas, o tai sudarė prielaidas vagystėms. Policija primena, kad turto saugumo užtikrinimas – visų pirma, savininko prerogatyva, nes įvykus vagystei, policijai tenka kovoti su pasekmėmis, kai tuo tarpu priežastys lieka nepašalintos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius