-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Meras neteko tėvo dovanoto laikrodžio

Vilniuje nakvojęs Druskininkų meras Ričardas Malinauskas neteko pinigų ir tėvo dovanoto labai brangaus auksinio laikrodžio. Apvogtasis liko Vilniuje, užuot išskridęs į Maskvą.
Druskininkų meras R.Malinauskas sako, kad 185 tūkst. litų už automobilį yra „protinga kaina“
Druskininkų meras R.Malinauskas sako, kad 185 tūkst. litų už automobilį yra „protinga kaina“
Temos: 2 Meras Druskininkai

R.Malinauskas antradienį LŽ sakė, jog antradienį anksti ryte, 6 valandą, turėjo išskristi į Maskvą, kur planavo susitikti su Lietuvos ambasadoriumi ir Rusijos turizmo bendrovių atstovais. Susitikimas buvo surengtas artėjančios turizmo mugės, vyksiančios Maskvoje, proga. Tačiau Druskininkų verslininkams skristi teko be mero – jis pasiliko Vilniuje ir tuo metu, kai lėktuvas pakilo iš sostinės oro uosto, bendravo su policininkais.

Atsibudęs R.Malinauskas, matyt, ne iškart pastebėjo vagystę. Policija pranešimą apie tai gavo 4.30 valandą.

Meras LŽ tikino į Vilnių atvažiavęs iš vakaro, kad į svarbų susitikimą Maskvoje atvyktų išsimiegojęs. Jis apsistojęs savo pažįstamo bute Sporto gatvėje. R.Malinauskas nepanoro įvardyti buto savininko, tačiau, LŽ duomenimis, policijai meras pareiškė, kad šis butas yra jo.

Meras pasakojo skubėjęs atsigulti, nes keltis reikėjo 4 valandą. Norėdamas greičiau užmigti jis išgėręs migdomųjų tabletę. R.Malinauskas neatmeta, kad galėjo palikti neužrakintas buto duris.

Miegantį merą kažkas apvogė. Įsibrovėlis pasičiupo ne tik netoli buto durų stovėjusį lagaminą su asmeniniais daiktais ir dovanomis maskviečiams. Vagis pavaikštinėjo po visą butą: iš spintoje kabojusio švarko ištraukė piniginę, pasiėmė auksinį šveicarišką laikrodį.

Atsibudęs R.Malinauskas, matyt, ne iškart pastebėjo vagystę. Policija pranešimą apie tai gavo 4.30 valandą.

Atvažiavę pareigūnai laiptinėje, pirmame aukšte rado numestą R.Malinausko piniginę be pinigų, tačiau su asmens dokumentais ir bankų kortelėmis. Lipdami aukštyn policininkai tarp 6 ir 7 aukšto (R.Malinauskas nakvojo devintajame) rado ir lagaminą su daiktais.

Paklaustas, kiek pinigų buvo piniginėje, Druskininkų meras atsakė, jog komandiruotei į Maskvą buvo pasiėmęs apie 10 tūkst. litų. LŽ jis sakė smarkiai nesigraužiąs dėl pavogtų pinigų, tačiau jam labai gaila tėvo dovanoto laikrodžio. Savo nuostolius meras įvertino 40 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius