Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mercedes-Benz“ gaudynės Mažeikių rajone: bėglys metė mikroautobusą, tačiau pats nepabūgo net šūvių

Mažeikių rajone pasieniečiai po gaudynių sulaikė mikroautobusu gabentą kontrabandinių cigarečių krovinį.
Mikroautobusas gabenęs kontrabandines cigaretes
Mikroautobusas „Mercedes-Benz Vito“ pakelės griovyje / VSAT nuotr.

Mažeikių rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė nuo jų sprukusį mikroautobusą, kuriuo gabentas kontrabandinių cigarečių krovinys. Gaudynių metu pasieniečiams teko panaudoti šaunamąjį ginklą.

Pirmadienį ryte VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai bei jiems talkinę kolegos iš Specialiosios paskirties užkardos ties Mažeikių rajono Laižuvos kaimu patikrinti stabdė iš Latvijos vykusį mikroautobusą „Mercedes-Benz Vito“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Transporto priemonės vairuotojas ignoravo aiškiai išreikštą uniformuotų pasieniečių reikalavimą sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo Gyvolių kaimo link.

Gaudynės nuo Laižuvos kaimo tęsėsi keliasdešimt kilometrų į šalies gilumą. Jose dalyvavo ir pasieniečiams į pagalbą suskubęs Telšių apskrities policijos ekipažas. 

Ties Mažeikių rajono Plėnakių kaimu „Mercedes-Benz“ nuvažiavo į šalikelę ir sustojo griovyje. Iš lėtėjančio automobilio iššokęs vyras pasileido bėgti bei pasislėpė artimiausiame miške. Jo nesustabdė ir du įspėjamieji šūviai į orą, kuriuos iš tarnybinio pistoleto paleido bėglį persekiojęs VSAT pareigūnas.

Manoma, kad vairuotojas, supratęs, jog sulaikymo išvengti nepavyks, žūtbūt stengėsi privažiuoti miškingą vietą.

Likimo valiai paliktą mikroautobusą iš griovio teko išvilkti traktoriumi, pasakojama VSAT atstovų antradienį paviešintame pranešime. Eismo įvykio metu transporto priemonė apgadinta nebuvo.

„Mercedes-Benz Vito“ pasieniečiai nuodugniau apžiūrėjo Zoknių užkardoje, kurioje automobilis laikinai saugomas iki šiol. Mašinoje rasta 30 kartoninių dėžių, o jose – 15 tūkstančių pakelių cigarečių „Fest“, paženklintų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Tokio rūkalų krovinio vertė, įskaičiuojant Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra beveik 35 tūkstančiai eurų.

Dėl kontrabandos VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Apie tarnybinio ginklo panaudojimą informuota Šiaulių apygardos prokuratūra.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius